Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război pe toate fronturile. Deputat, EXCLUS din ALDE, contestă decizia: Am discutat cu dl Constantin

alde.ro
alde

Deputatul Cătălin Drăguşanu, vicepreşedinte al ALDE, contestă excluderea sa din partid de către filiala judeţeană Neamţ şi susţine că, potrivit statutului, sancţiunile împotriva lui pot fi luate doar de Biroul Politic Naţional. 

Parlamentarul a declarat, pentru AGERPRES, că poziţia sa este susţinută şi de copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, cu care a vorbit, joi, pe această temă. 

"Decizia este un joc de imagine. Acest birou judeţean care este într-o formă nestatutară pentru că nu s-a respectat paritatea din statut nu poate să dea afară din partid un membru al Biroului Politic Central. Eu sunt vicepreşedinte la nivel naţional. Ce s-a întâmplat aseară este un joc de imagine pe care Ion Asaftei (copreşedinte ALDE Neamţ - n.r.) îl face pentru a scăpa de mine şi a se poziţiona pe primul loc pe lista la Camera Deputaţilor. Totul este o bătălie pentru candidatura de la parlamentare. Am discutat cu domnul Daniel Constantin şi la fel a precizat şi dumnealui, că nu este posibilă o astfel de acţiune", a declarat deputatul Cătălin Drăguşanu.

Liviu Dragnea, replică INCENDIARĂ pentru Klaus Iohannis


Parlamentarul a adăugat că, în condiţiile date, nu mai poate face parte din acelaşi partid cu cel care a coordonat excluderea sa, dar că decizia va aparţine celor doi copreşedinţi, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu. 

"Conducerea centrală va lua în discuţie, probabil, ce s-a întâmplat la Neamţ. După părerea mea, mingea este în terenul colegilor mei din conducerea centrală a partidului. Cei doi copreşedinţi trebuie să ia o decizie: vor să meargă, în continuare, în prima linie cu Cătălin Drăguşanu, un candidat valid, la primul mandat, care nu m-am dezis de respectarea legii şi am spus că trebuie să avem şi noi criterii de integritate în ALDE, sau vor să meargă cu domnul Ion Asaftei, care ştim cu toţii ce probleme are şi ştim că nu face ceea ce face decât pentru a pune mâna pe o funcţie cât mai înaltă în stat. Nu mai este loc pentru amândoi în acelaşi partid", a declarat parlamentarul.

În ALDE nu se mișcă: Deputatul care i-a cerut demisia lui Tăriceanu a fost EXCLUS


Deputatul Cătălin Drăguşanu, copreşedintele filialei ALDE Neamţ şi vicepreşedinte la nivel naţional, a fost exclus, miercuri seara, din ALDE, în baza unei decizii luată de Biroul Executiv Judeţean. 

Copreşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei, a declarat că sancţiunea a fost luată după ce parlamentarul a făcut declaraţii în mass-media ce contravin prevederilor statului ALDE.

Un hacker este cel mai vânat român: FBI a pus pe capul lui o recompensă de UN MILION de dolari


"Excluderea vine ca urmare a faptului că deputatul Cătălin Drăguşanu s-a raliat unui grup condus de senatorul Vasile Nistor, grup ce serveşte interesele politice ale altui partid", a precizat Ion Asaftei. 

Miercuri dimineaţă, deputatul Cătălin Drăguşanu a declarat că susţine poziţia senatorului Vasile Nistor care a cerut organizarea imediată a unui Congres Extraordinar al partidului. 

Cătălin Drăguşanu a precizat că este necesară adoptarea unui Cod de Etică prin care să fie stabilite criteriile de integritate pentru membrii care doresc să ocupe funcţii publice. 

"Am luat act de solicitarea preşedintelui executiv al partidului ALDE, domnul Vasile Nistor, privind organizarea Congresului Extraordinar. În calitate de deputat în funcţie şi copreşedinte ALDE Neamţ sunt de acord cu propunerile şi setul de măsuri propus de domnia sa, pentru că ele ar veni să rezolve, în sfârşit, câteva din problemele care planează asupra partidului nostru. ALDE îşi doreşte să fie un partid mare, a treia forţă politică din România, deci este imperios necesar să adopte un Cod de Etică şi să stabilească nişte criterii de integritate pentru membrii care doresc să ocupe în continuare funcţii publice. Pentru schimbarea clasei politice şi pentru un Parlament format din oameni curaţi, cerem ca pe listele partidului nostru să fie numai oameni integri, care nu au probleme cu legea", a declarat deputatul Cătălin Drăguşanu. 

Atât Cătălin Drăguşanu cât şi Vasile Nistor au fost membri ai Partidului Conservator care a fuzionat cu Partidul Liberal Reformator, rezultând ALDE. 

Senatorul ALDE Vasile Nistor a solicitat, luni, copreşedinţilor partidului Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu "convocarea de urgenţă" a Congresului extraordinar al formaţiunii în care să se adopte "un normativ intern privind excluderea din viitoarele liste de candidaturi pentru funcţiile de parlamentar a oricărui membru de partid care este urmărit penal sau trimis în judecată pentru fapte de corupţie, evaziune fiscală sau alte fapte asimilate infracţiunilor de corupţie, este arestat preventiv, arestat la domiciliu sau pus sub control judiciar pentru fapte de natură penală, este condamnat, prin hotărâre judecătorească definitivă, pentru incompatibilitate sau conflict de interese, este dovedit ca fiind ofiţer acoperit, membru sau colaborator al fostei Securităţi, ca poliţie politică". 

Totodată, senatorul Vasile Nistor i-a cerut, în plen, lui Călin Popescu Tăriceanu, să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului întrucât este "acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.