Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI PNL şi PSD, scandal monstru în Camera Deputaţilor: 'Pun botniţă libertăţii de exprimare'

Scandal monstru între liberali şi social-democraţi. Un nou război între cele mai mari partide s-a consumat în Camera Deputaţilor. "PSD pune botniță libertății de exprimare. Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, mai cunoscut ca Legea anti-defăimare, inițiat de liderul PSD Liviu Dragnea, a fost adoptat azi în Comisia juridică a Camerei Deputaților, cu largul concurs al majorității parlamentare conturate în jurul PSD.

Citeşte şi: Dragnea, atac dur la PNL si ochi dulci lui Ponta la Consiliul National

Fără o consultare solidă cu societatea civilă și fără o dezbatere reală pe un subiect atât de important pentru o societate democratică, PSD A ALES CENZURA! Prevederile acestei legi sunt periculoase și reprezintă un atentat la libertatea de expresie garantată de Constituția României. Libertatea de exprimare este un drept care trebuie apărat cu orice preț, iar limitarea lui înseamnă un regres și o pierdere în termeni de democrație.

Liviu Dragnea forțează mâna propriilor parlamentari și le cere să voteze o lege anti-democratică, translatând politica de partid, politica pumnului în gură, la nivel de lege. PNL nu acceptă și se opune cu vehemență demersului legislativ al PSD, prin care partidul-stat vrea să blocheze declarațiile incomode din societate. Așa cum în PSD pluralitatea de opinii este interzisă, Dragnea vrea să o ridice la rang de politică de stat.

Vezi şi: Liviu Dragnea, despre stenogramele PSD: 'Mai bine așa decât pe surse'

Reglementarea este criticată la toate nivelurile societății românești și, cu toate acestea, PSD forțează adoptarea proiectului, incluzându-l înainte de a avea raportul comisiei pe ordinea de zi a ședinței de plen a Camerei Deputaților. PSD impune o lege neconstituțională dar și inutilă având în vedere că există deja suficiente dispoziții legale în vigoare prin care se garantează dreptul de a acționa în justiție al celor care se consideră afectați de afirmațiile denigratoare exprimate de o altă persoană fizică sau juridică. Reprezentanții PNL din Comisia juridică au votat împotriva acestui proiect, gest pe care parlamentarii liberali îl vor repeta, mâine, în plenul Camerei Deputaților.

Vezi şi: BĂTĂI între jandarmi și pădurari la un miting în Piatra Neamț / VIDEO

Considerăm că Legea Dragnea reprezintă o revenire la practicile epocii comuniste și trădează mentalitatea unui partid rămas tributar acestor practici când se pune botniță presei și libertății de exprimare a societății românești", se arată într-un comunicat de presă.

Vezi şi: Tensiuni în PSD. Dragnea i-a amenințat pe 'scriitorii' Cristian Rizea și Codrin Ștefănescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.