Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război TOTAL între Camelia Bogdan și CSM: Decizia judecătoarei după ce a fost suspendată din funcție

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcție a judecătoarei Bogdan Camelia, de la Curtea de Apel București, după ce aceasta a declarat recurs împotriva hotărârii CSM de excludere din magistratură. Plenul Consiliului a luat măsura suspendării pe 21 martie și a aplicat-o din aceeași zi. Potrivit informațiilor, Bogdan Camelia a contestat și această decizie, informează Jurnalul Național.

Noaptea minții! Cum măsluiau documentele falșii revoluționari / RECHIZITORIU DNA

Pe 8 februarie 2017, Secţia pentru judecători a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Bogdan Camelia și a hotărât excluderea acesteia din magistratură pentru „încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”. Bogdan a putut ataca cu recurs hotărârea, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în termen de 15 zile de la comunicare. Pe lângă faptul că își va exercita acest drept, judecătoarea a mai anunțat după hotărârea CSM că a formulat o plângere la DNA împotriva membrilor Secției pentru Judecători, care au sancționat-o.

În august 2014, în timp ce judeca, în apel, dosarul ICA, Bogdan a participat, fiind și remunerată, la un seminar privind combaterea spălării banilor şi a corupției, la Poiana Brașov, organizat de Ministerul Agriculturii, pentru angajații APIA. Asta, în condițiile în care Ministerul Agriculturii era constituit ca parte civilă în dosarul ICA, pe care, câteva zile mai târziu, Camelia Bogdan avea să-l soluționeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.