Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între Klaus Iohannis și PSD: 'Grațierea nu e pentru politicieni' / VIDEO

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam Klaus Iohannis la proteste

E război total între președintele Klaus Iohannis și cei de la PSD. Ordonanțele pe Justiție au declanșat scandalul, iar președintele pare decis să nu renunțe. Șeful statului vrea referendum cu orice preț și a lansat un atac fără precedent la adresa parlamentarilor.

Vezi și: Iohannis: 'România nu va primi nicio AMENDĂ de la CEDO. S-au făcut calcule pe colțul mesei' / VIDEO

"Am un plan B dacă aceste ordonanțe trec. Chestiunea cu referendumul e o chestiune politică. CEDO e ceva tehnic care trebuie rezolvat. Graţierea nu este soluţia. Asta să înţeleagă cei care se agită cu graţierea. Această discuţie îmi confirmă că la noi acasă s-a pus problema total greşit. S-a mers pe scoaterea unei teme din context într-un fel nepotrivit. Nu ştiu ce face guvernul. Nu exclud graţierea, dar nu pentru politicieni. E o aberaţie. Graţierea e pentru cei din închisori, nu pentru cei din Parlament care aşteaptă graţierea.", a tunat Iohannis care spune că România are 18 luni la dispoziție pentru a-și rezolva problemele. Altfel...

"Apare o hotărâre pilot. Nu concep să nu facem aşa ceva. Dacă nu facem timp de 18 luni ne facem de minune.", spune Iohannis.

Vezi și: Liviu Dragnea anunţă ce se întâmplă cu ordonanţele pe Justiţie: 'Azi noapte a murit un om'

Și asta nu e tot. Iohannis și-a continuat tirul la adresa parlamentarilor, după ce a trimis în Parlament cererea de referendum. "Acea formulare mi s-a părut cea mai potrivită. Pe întrebare mai lucrăm. Ar fi fost mai natural să se gândească dumnealor la costuri când au dus demersul acesta. Democraţia nu se măsoară în bani. Sunt cheltuieli administrative, dar nu de aici se sărăceşte România.Până şi domnul Grindeanu în PSD ar avea dreptul la opinie. Nu îmi pun problema ca acest referendum să nu fie pus în aplicare.", spune Iohannis care nu este de acord cu mai multe referendumuri în același timp.

"Anunţă preşedintele referendum şi sar toţi că vor şi ei. Este exclus trei referendumuri odată.", a încheiat Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.