Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între Liviu Dragnea şi Alina Gorghiu: 'Este lipsă de respect'

dcnews.ro
dragnea gorghiu

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că faptul că liderul PSD Liviu Dragnea nu acceptă să participe împreună cu ea la o dezbatere publică despre proiectele de guvernare a României de după alegeri reprezintă "lipsă de respect" pentru toţi cei care participă la campania electorală din ţară. ''Singurul duşman al PNL în Timiş va fi absenţa la vot. Este o ultimă săptămână în care se pare că mai trece o zi în care Liviu Dragnea, liderul PSD, acel lider de stânga care vrea să guverneze România nu răspunde invitaţiei mele de a avea o dezbatere împreună. I-am cerut să discutăm despre cum văd partidele noastre politica după 11 decembrie şi cum vedem viitorul României. (...). Cred că este un semn de lipsă de respect pentru toţi cei care participă în România mai mult sau mai puţin activ la toată această campanie electorală'', a spus Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Un deputat PSD, condamnat definitiv în plină campanie electorală

Liderul PNL a mai afirmat în conferinţa de presă despre ''cartelul Dragnea - Ponta - Băsescu - Tăriceanu'' că s-a format cu mult înainte de alegerile locale, creând o atmosferă care înseamnă ''toţi împotriva PNL''. ''Este un front (cartelul. n.r.) anti-Justiţie, un front care are ca obiective foarte clare desfiinţarea DNA, suspendarea preşedintelui, modificarea legislaţiei în România astfel încât să-l facă pe Dragnea premier - aşa se modifică legile în România, nu în interesul cetăţeanului, ci în interesul unui singur cetăţean şi anume Liviu Dragnea, care acum nu poate fi premier pe o lege dată de Guvernul Năstase'', a susţinut Alina Gorghiu.

Citește și: Cutremur în fotbal: Regele Hagi, în dezvăluirile FootballLeaks

Liderul PNL a adăugat că vrea să ''demonteze'' câteva mituri pe care Liviu Dragnea le vehiculează în spaţiul public, cum ar fi faptul că ''PSD ajută săracii'', că ''PSD nu vă ia, ci vă dă'' şi mitul că ''PSD este serios la guvernare''. ''Legat de primul mit, în realitate, rata sărăciei şi numărul persoanelor sărace în timpul guvernării Ponta a fost în creştere de la an la an, cu 2,5%, numărul românilor săraci a crescut cu 450.000. (...). În guvernarea Cioloş a scăzut această rată'', a declarat Gorghiu. În privinţa celui de-al doilea mit, Gorghiu a afirmat că în realitate, guvernarea Dragnea-Ponta a introdus 40 de taxe noi sau le-a majorat, printre acestea fiind supra-acciza la carburant, taxa de bacşiş, impozitul pe locuinţe şi clădiri, impozitul pe teren, pe mijloacele de transport, pe cifra de afaceri, pe veniturile din agricultură, impunerea CAS, majorarea taxelor locale, pentru venituri din chirii sau pentru construcţii speciale, taxa de stâlp şi multe altele.

Ponta, ACUZAŢII GRAVE la adresa Guvernului Cioloş: Tun de miliarde de euro

"Practica PSD este foarte limpede, întâi introduce taxele, apoi, în campaniile electorale se repede să le scoată, în scop strict electoral. Nu am cum să nu cred că dacă ar ajunge la guvernare, PSD în prima zi de guvernare nu măreşte taxele şi impozitele. (...)'', a afirmat liderul PNL. În ceea ce priveşte mitul ''guvernării serioase a PSD'', Alina Gorghiu a prezentat câteva contra-exemple, respectiv, faptul că ''au promis că termină autostrada Arad- Nădlac-Bucureşti, pentru a lega România de Europa, a promis că termină autostrada Transilvania, că face tronsonul Braşov - Predeal - Comarnic, demarează lucrările la autostrada Iaşi - Târgu Mureş, că demarează autostrada Bucureşti - Turnu Severin - Timişoara, că finalizează centura Bucureşti", conform Agerpres. "În fapt, în 2015 , bilanţul guvernării Ponta a fost negativ, fără precedent în istoria României. Din cauza lucrărilor slabe au fost închişi mai mulţi km de autostradă'', a concluzionat Gorghiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.