Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între PSD şi PNL pe marginea alegerilor: 'Vor să cenzureze libera exprimare'

Scandal fără finalitate între cele două mari partide din România. PNL şi PSD se războiesc pe sistemul alegerilor locale. Decizia PNL de a acţiona în instanţă guvernul lui Dacian Cioloş i-a scos din sărite pe cei de la PSD care şi-au atacat dur rivalii.

Detalii aici: Scandal monstru între PSD şi PNL înaintea alegerilor: 'Acţiunea liberalilor e abuz de drept'

Replica liberalilor nu a întârziat să apară care au atacat dur poziţia Gabrielei Firea, dar au şi ironizat poziţia PSD. "Exercitarea unui drept legal nu poate fi un abuz de drept. Am luat act cu un oarecare amuzament de reacţia doamnei Gabriela Firea la decizia PNL de a ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei face marele anunţ: Criterii drastice pentru numirea noilor procurori

PNL este consecvent şi foloseşte toate mijloacele legale în vederea democratizării alegerilor locale şi reintroducerii celor două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Într-o logică pur electorală, jocul politic şi nevoia PSD de a ne ataca şi contrazice permanent acţiunile poate fi de înţeles, dar, totuşi, o astfel de abordare lipsită de seriozitate şi de temeinicie nu-şi mai găseşte locul în politica anului 2016. PSD vrea să cenzureze libera exprimare, acum încearcă să ne limiteze nouă, liberalilor, dreptul de a ataca, în condiţiile legii, un act normativ al Guvernului", spun liberalii.

Citeşte şi: Alarmă în Uniunea Europeană: Grecia a reintrat în recesiune

PNL nu se opreşte aici. Gabriela Firea a fost ţinta predilectă a liberalilor. "PNL nu tratează cu seriozitate astfel de atitudini provocatoare şi limitative. De altfel, doamna Gabriela Firea ne-a obişnuit şi din campania electorală trecută cu reacţii agresive şi ciudate. Ar merita totuşi puţină autocenzură în folosirea expresiilor de tipul "abuz de drept" cu referire la acţiunea PNL de atacare în contencios administrativ, în condiţiile în care nu este sigură de semnificaţia acelei sintagme. "Caracter abuziv" al unor acte de procedură normale există numai în discursul politicianist al PSD. O asigurăm cu toată responsabilitatea că exercitarea unui drept legal-în conformitate cu rostul şi limitele sale- nu poate fi în niciun caz un abuz de drept", au mai spus liberalii conform unui comunicat de presă. pnl-impotriva-guvernului-ciolo-document_982412.html" target="_blank">VEZI PLÂNGEREA PNL

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.