Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între Traian Băsescu și Victor Ponta: 'E un naiv'

basescu ponta

Fostul premier, Victor Ponta e atacat dur de către Traian Băsescu. Fostul președinte continuă războiul total cu adversarul său și vorbește despre poziția lui Ponta în privința situației din Turcia.

"Victor Ponta e un naiv în politica externă. Poziţia României ponderată este foarte bună. Avem o relaţie politică excepţională cu Turcia li trebuie menţinută. Sunt convins că Erdogan va face paşi înapoi în perioada următoare. Excesele lui Ponta sunt cele ale naivităţii. I se pare că le ştie pe toate, dar nu ştie nimic din politica externă. Nu îl suspectez însă de alte legături. El are şanse să revină în politica mare după ce îşi va rezolva problemele cu justiţia.

Citește și: Previziune catastrofală a lui Traian Băsescu: 'Va fi un mare eșec'

Eu las, aici, public, o întrebare la care să răspundă domnul Ponta, prima dată când va fi hotărât să fie sincer. Să spună dacă în timpul domniei sale s-a contractat măcar un kilometru de autostradă sau dacă s-a organizat licitaţie şi s-a contractat un kilometru de cale ferată la modernizare. Deci, nici Guvernul Ponta nu a făcut nimic pentru creşterea absorbţiei, aveţi inerţia contractelor din timpul Guvernului Boc şi aici suntem. De aceea nu aş fi atât de exigent cu Cioloş, cât cu Ponta

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

Un om onest Dacian Cioloș, care face ce poate în condiţiile în care a crezut că poate mult mai mult atunci când s-a instalat la Palatul Victoria, dar care ratează în fiecare zi şi continuu. Iar ceea ce noi toţi simţim şi se vede foarte bine este rateul din absorbţia fondurilor europene. Şi aici trebuie să fim cinstiţi - nu putem să îi cerem unui premier care are un mandat limitat de un an de zile să facă ce n-a făcut predecesorul lui în trei ani şi ceva de mandat, cât a avut domnul Ponta. Sigur, propaganda este una, o să vină domnul Ponta să spună: în timpul meu 50% din banii europeni. O să vină domnul Teodorovici să spună: în timpul meu s-au absorbit bani. Nu este adevărat, nu lor li se datorează. Acei bani au fost absorbiţi pentru că în timpul Guvernului Boc s-au făcut toate contractele pe tronsoane de autostrăzi, s-au făcut toate contractele pe modernizări de căi ferate, s-au făcut contractele mari pe mediu", a spus Băsescu la Digi 24.

Citește și: Anunțul care poate arunca Europa în aer: 'Brexitul nu se va produce'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.