Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul a reizbucnit. Armenia acuză Azerbaidjanul că a încălcat acordul de încetare a focului

Twitter
război, armenia, azerbaidjan

Ministerul armean al Apărării a acuzat vineri forţele armate azere că au deschis focul asupra unor poziţii armene, încălcând astfel un acord de încetare a focului convenit între cele două părţi, declară ministerul într-o postare pe o reţea de social media, potrivit Reuters, scrie AGERPRES.

"La 23 septembrie, la ora locală 07:40 (03:40 GMT), unităţi ale forţelor armate azere au încălcat din nou regimul de încetare a focului trăgând din diferite locuri asupra poziţiilor de luptă armene situate în zona de est a graniţei armeano-azere", indică Ministerul armean al Apărării pe pagina sa de Facebook.

Instituţia de apărare de la Erevan adaugă că militarii armeni au răspuns prin tiruri, fără a semnala pierderi în rândul trupelor sale.

Azerbaidjanul nu a făcut deocamdată niciun comentariu cu privire la această acuzaţie. Anterior săptămâna aceasta, Baku a acuzat Erevanul de "provocări" de-a lungul frontierei comune şi că forţele armene ar fi tras cu mortiere şi grenade asupra trupelor sale.

Confruntările dintre cele două ţări din Caucazul de Sud au reizbucnit mai devreme luna aceasta, soldându-se cu 200 de morţi până în prezent, în cele mai sângeroase violenţe de la războiul de şase săptămâni din 2020.

Armenia a declarat că Azerbaidjanul i-a atacat teritoriul şi a preluat controlul asupra unor aşezări în interiorul graniţelor sale, dincolo de regiunea Nagorno-Karabah, teritoriu azer locuit de o majoritate de etnici armeni, a cărui jurisdicţie înveninează de decenii relaţiile dintre cele două foste republici sovietice.

Rusia este un aliat militar al Armeniei, dar încearcă să menţină relaţii de prietenie cu Azerbaidjanul şi a rezistat apelurilor Erevanului de a activa o clauză de autoapărare reciprocă. Baku este susţinut militar, financiar şi politic de către Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.