Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul dintre Dodon şi Băsescu duce la demisii. Ce decizie extrema a luat liderul de la Chişinău

Noul preşedinte de la Chişinău, Igor Dodon, a declarat că va solicita guvernului său revocarea ambasadorului moldovean de la Bucureşti, după ce acesta spusese că decretul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu ar putea fi neconstituţional.

"Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocaţi ai unor politicieni din ţara de reşedinţă şi au cam uitat cărui stat servesc”, a scris Dodon pe contul său de Facebook.

Citeşte şi: Atac ARMAT în centrul Atenei. Un poliţist a fost rănit

Liderul de la Chişinău este de părere că este şi mai grav atunci când diplomaţii fac comentarii în mediul public, în raport cu statul care i-a trimis în misiune de reprezentare.

”Aceasta vorbeşte fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat şi a conducerii acestuia. Anume în aşa mod pot fi etichetate declaraţiile ambasadorului moldovean la Bucureşti, care şi-a permis comentarii impertinente şi incompatibile cu statutul său de Ambasador”, precizează Dodon.

Preşedintele moldovean anunţă că va cere Guvernului revocarea acestui ambasador şi ”înlocuirea lui cu o persoană care înţelege mai bine atât competenţele diplomatice, cât şi interesele statului Republica Moldova”.

Citeşte şi: Germania este în doliu. Fostul preşedinte A MURIT

Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, declarase la Digi24 că decretul semnat de preşedintele Igor Dodon, prin care se ridica cetăţenia lui Băsescu, ar putea fi declarat neconstituţional.

Fostul preşedinte al statului român, Traian Băsescu, a reacţionat rapid şi a spus că decizia lui Dodon este una politică şi va apela la avocaţi pentru a decide dacă va contesta sau nu măsura luată de cei de la Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.