Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experimentul Gorj, un coșmar pentru partide / INTERVIU

sah

Minim 15 primari din județul Gorj au pornit o răscoală împotriva politicii clasice și pregătesc un partid al primarilor. Unul dintre membrii grupului de inițiativă a acordat un scurt interviu pentru STIRIPESURSE.RO in care prezinta planurile gruparii care s-a saturat de partide și lideri cu funcții. Fost primar la Turceni, Ion Iordache, spune ca primarii vor sa fie bagati in seama si ca tara merge prost pentru ca e plina de politicieni si nu de 'gospodari'. Potrivit acestuia, initiative similare au fost discutate si in alte judete. Daca fenomenul va lua amploare, acest lucru s-ar putea transforma intr-un cosmar electoral pentru partidele clasice, vaduvite de o parte din primarii care le aduc voturi.

Stiripesurse.ro: Intelegem ca se pregateste un nou partid in judet, un partid al primarilor, si ca faceti parte si dumneavoastra din acest grup de initiative. Este adevarat?

Ion Iordache: In toata tara s-a discutat despre eventuale astfel de initiative, la fel si in Gorj. A fost o discutie ‘Ce-ar fi sa?’ si de aici a pornit tavalugul cu partidul care nu stiu daca se va crea.

Cine-a venit cu ideea?

Nu a fost o persoana anume ci un grup de primari, am fost si eu la discutii amicale. Sunt destul de multi oameni care vor sa faca altceva, ideea era sa nu fie un partid coordonat de cineva de la centru si sa nu se auda niciodata vocea teritoriului si a comunitatii din care primarii parte.

Care sunt nemultumirile primarilor vizavi de partide?

Primarul da socoteala in fata oamenilor desi poate n-are nicio legatura cu partidul din care face parte ca si initative, idei politice, actiuni, dar el tot da socoteala in fata oamenilor desi nu ia parte la decizie doar ca e inscris in acest partid. De aceea am discutat de o grupare locala in care sa se stabileasca o strategie pentru comunitati si atunci ar putea in acest grup de initiativacare va fi si reprezentat la nivelul judetului sa fie expuse si nevoile comunitatilor pe care ei le reprezinta.

Au fost discutii principiale intre oameni care se cunosc si au interesul de a gasi solutii pentru oameni, ca la ei ajung problemele si vocea nefiindu-le ascultata nici macar la judet, au spus ‘Ce-ar fi sa facem noi o grupare care sa aiba o voce puternica?’ si o voce puternica ai doar daca e reprezentata la nivel de judet.

Ca de mare e grupul de initaitiva?

In jur de 15 primari au fost initial, care s-au exprimat ca ar fi o idee buna. Acum a ramas ca fiecare sa se gandeasca mai bine, sa vorbeasca si cu alti colegi.

Din ce partide fac parte acesti primari, din PSD, din PNL?

Din toate partidele, nici macar nu ne-am gandit la asta, suntem oameni care se cunosc, se respecta si au acelasi scop: sa stea cu fruntea sus in fata oamenilor si sa le ceara votul.

Primarii n-au fost bagati in seama de conducerile centrale?

Stie toata lumea ce se intampla, toata tara, marea majoritate a populatiei e dezamagita de politicieni, aceasta grupare ar trebui sa candideze cu o alta gandire, nu ca partidele clasice care au o anumita structura cu seful care e sef si toata lumea trebuie sa se alinieze unei anumite doctrine, aici e vorba doar de gospodarii localitatilor. Primarul e gospodarul numarul unu in localitate si omul ala e responsabil pentru ce se intampla patru ani de zile.

Cum e tratat un primar din Gorj?

Nu as vrea sa intru intr-o discutie de genul asta in care sa reprosez sau sa-i acuz de ceva...nu e simplu deloc, chiar daca lucrurile merg prost nu i-as acuza de rea-intentie pentru ca toti ar vrea sa aiba rezultate si lumea sa-i aprecieze, ca e primar sau sef de CJ, dar nu sunt asezate lucrurile asa cum trebuie si e nevoie in momentul asta de o astfel de forta pe scena politica, o alta forta care vine cu un alt interes, cu un alt scop, care ar putea sa-i traga de maneca, macar atat sa le faca, si vocea ei nu ar fi atat de slaba cat a unui singur primar, ar fi o voce puternica care are in spate multe comunitati si astfel ar fi ascultata.

Primarii sunt cunoscuti de oameni, nu sunt aia care au venit, nu au stiut decat sa dea din gura si sa acceada la functii si de aia merge asa cum merge tara, ca avem doar politicieni, nu avem oameni ai muncii, gospodari. Politicienii au urcat in functii si au ajuns sa fie in varf si nu stii ce-i cu ei pe acolo.

Ar trebui sa fie primarii mai curajosi in toate judetele?

Primarii, sau nu supere seful de la partid sau seful judetean si sa-i mai dea un ban in plus la o rectificare sau cand se impart banii, tace si asteapta sa vina altul care sa aiba curaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.