Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Razii în cazul unor suspecţi kurzi după incendierea unei cafenele turceşti în Essen

InSerbia News
germania ue

Autorităţile germane au întreprins joi razii în cazul a 17 suspecţi kurzi în cadrul unei anchete privind incendierea unei cafenele turceşti în oraşul Essen (vest) în urmă cu trei luni, relatează agenţia DPA. Raziile au avut loc în oraşe din vestul Germaniei, printre care Koln, Dortmund, Bochum, Duisburg şi Essen, în cursul dimineţii, a indicat un purtător de cuvânt.

În noiembrie, mai mulţi atacatori au aruncat cu cocteiluri Molotov într-o fereastră a unei cafenele turceşti în Essen, fiind rănită o persoană. La două zile după incident, poliţia a reţinut trei suspecţi, care sunt în arest pentru cercetări. În Germania trăiesc trei milioane de persoane de origine turcă. Tensiunile dintre regimul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi minoritatea kurdă din ţara sa au avut ecou în mod repetat în Germania, conform Agerpres.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este considerat drept o organizaţie teroristă în Germania, ca şi în Turcia, militează pentru autonomie în sud-estul Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.