Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Cuc la redeschiderea rutei Grădiștea-Giurgiu: Am venit, am văzut, am promis și am rezolvat

Jurnal Giurgiuvean
razvan cuc

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a participat vineri, în stația CFR Comana, județul Giurgiu, la redeschiderea rutei feroviare Grădiștea-Giurgiu, care a fost închisă după prăbușirea podului de la Grădiștea, în 2005, în urma inundațiilor. "După cum am promis în cursul lunii trecute, când am efectuat o vizită de lucru la Comana, în urma solicitărilor primite de la toate unitățile administrativ teritoriale pe raza cărora vom merge și în acest moment, adică Băneasa, Comana, Frătești, privind introducerea unor curse de tren tocmai pentru a putea asigura mobilitatea populației din aceste localități, iată că astăzi am ajuns în punctul în care redeschidem traficul pe tronsonul Grădiștea — Giurgiu. Deci, am venit, am văzut, am promis și am rezolvat", a declarat Cuc, în trenul care a efectuat prima cursă pe această rută, după 12 ani.

"De ani buni nu se mai operează pe această secție după căderea podului de la Grădiștea, în data de 8 august 2005. Practic, atât pentru CFR Călători, dar și pentru locuitorii din zonă a fost un mare inconvenient acest lucru, fiind nevoiți, în loc de 59 de kilometri, să parcurgem pentru a ajunge la Giurgiu 117 kilometri (n.r. deoarece cursa București—Giurgiu se efectuează în prezent prin Videle). În momentul de față, parțial, această problemă s-a rezolvat, în sensul că doritorii de călătorii pot efectua pe calea ferată parcursul Giurgiu-Grădiștea pe o distanță de 42 de kilometri, unde vom opera cu trei perechi de tren", a declarat, la rândul său, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, conform Agerpres.

Conform acestuia, pe ruta feroviară Grădiștea-Giurgiu vor circula șase trenuri de la ora 4.00 și până la 18:40, iar prețul biletului este de 6,8 lei respectiv 3,4 lei pentru elevi.

Ministrul transporturilor a afirmat, totodată, că speră ca, în 2019, să fie refăcut și podul de la Grădiștea, astfel încât circuitul feroviar pe prima linie de cale ferată din Principatele Române, București-Giurgiu, să fie reluat în întregime. La redeschiderea circuitului de cale ferată între Grădiștea și Giurgiu au participat parlamentari de Giurgiu și locuitori din localitățile aflate pe traseu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.