Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REȚINERI bombă făcute de DNA

DNA

Fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, precum şi Costin Berevoianu, fost consilier personal al lui Sorin Oprescu, au fost reținuți de DNA în dosarul privind Apa Nova!

Citește și: Mesaj din închisoare pentru Traian Băsescu: L-am auzit pe turnătorul Băsescu...

Ei au fost audiați de procurorii DNA Ploiești, iar mâine vor fi prezentați în fața magistraților cu cerere de arestare preventivă.

Vlad Moisescu a fost reținut în dosarul de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă în care procurii anticorupţie au ridicat documente de la Apa Nova Bucureşti, Primăria sectorului 1 şi Primăria Capitalei. El mai este urmărit penal sub control judiciar în dosarul primarului sectorului 1 Andrei Chiliman, care este instrumentat tot de DNA Ploieşti.

Citește și: Alina Bica, fosta șefă DIICOT, veste teribilă de la Laura Codruța Kovesi: Ce i-au făcut procurorii

În sediul DNA Ploieşti se mai află şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu, el urmând să fie audiat în aceeaşi cauză.

Procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova Bucureşti, de la Primăria sectorului 1 şi de la Primăria Generală a Capitalei, efectuând totodată cinci percheziţii la domicilii şi sedii ale unor societăţi comerciale, într-un dosar care vizează infracţiunile de cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, fapte comise în perioada 2008 - 2015.

Citește și: Fiica lui Corneliu Vadim Tudor și-a aflat salariul: Iată cât va câștiga în Parlament

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu este suspectat că ar fi făcut trafic de influenţă în favoarea societăţii Apa Nova Bucureşti prin intermediul lui Vlad Moisescu şi Costin Berevoianu, ambii având relaţii importante în administraţia publică locală, potrivit unor surse judiciare.

Citește și: România e în mare PERICOL: Semnal de alarmă tras de SRI

Timp de mai mulţi ani, Ovidiu Semenescu, în calitate de reprezentant neoficial în România al unui grup de firme, s-ar fi folosit de relaţia cu Vlad Moisescu şi de influenţa pe care acesta o avea la nivelul Primăriei sectorului 1, pentru obţinerea unor contracte cu instituţii publice. În schimbul serviciilor sale, Moisescu ar fi primit contracte de consultanţă pentru o firmă pe care o controla, fără a presta în realitate niciun serviciu în baza acelor contracte.

Citește și: OFICIAL Cererea lui Gică Popescu de eliberare din închisoare a fost APROBATĂ

Semenescu ar fi procedat în acelaşi mod şi cu Costin Berevoianu, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Conform aceloraşi surse, Semenescu ar fi primit sume mari de bani în schimbul intervenţiilor în favoarea firmelor controlate de grupul respectiv, deşi nu a fost niciodată angajat oficial în nicio funcţie din cadrul acestor societăţi.

Citește și: Rusia e în ALERTĂ MAXIMĂ: Statul Islamic a anunțat atacuri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.