Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REȚINERI de proporții, în București: Mai multe persoane au ajuns după gratii într-un dosar de asigurări

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Şapte persoane suspectate de fraudarea unor societăţi de asigurări au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind acuzate de constituirea unui grup organizat, 32 de fapte de înşelăciune, fals material şi uz de fals. Suspecţii vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de către reprezentanţii Poliţiei Capitalei, la percheziţiile efectuate joi la o grupare suspectată de fraudarea unor societăţi de asigurări, au fost găsite trei arme de vânătoare, tip carabină cu glonţ, şi o armă neletală, acestea fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Citește și: Afacerea care a ÎNCINS spiritele în PSD! Cât a câștigat Marius Pieleanu de pe urma sondajelor Avangarde

În urma audierilor, şapte persoane au fost reţinute, fiind acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, 32 fapte de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals material şi uz de fals.

Potrivit polişiştilor, gruparea a acţionat în perioada 2012 – 2013, prin intermediul unei societăţi comerciale care avea ca obiect de activitate principală întreţinerea şi repararea autovehiculelor, fiind implicaţi şi 14 inspectori de daună.

Citește și: Telekom pregătește o MEGA-TRANZACȚIE! Ce VINDE gigantul în telecomunicații

Astfel, persoane implicate în accidente rutiere şi care deţineau poliţă valabilă mergeau la firma respectivă pentru reparaţia autoturismului, însă avariile autovehiculelor erau amplificate fictiv, fără ştirea proprietarului, iar documentele iniţial întocmite erau înlocuite cu unele falsificate. De asemenea, ulterior, autoturismele erau reparate, se întocmeau cereri de despăgubire de la societatea de asigurări, după care asiguratorul vira suspecţilor suma de bani corespunzătoare reparaţiei.

Totodată, în cazul autoturismelor avariate de posesori cu vinovăţie şi care nu aveau poliţe facultative, beneficiau de prelucrarea unor fotografii cu autovehiculele în cauză, astfel încât să nu fie vizibile avariile existente şi implicit să nu fie menţionate în inspecţia de risc, după care se încheia poliţa de asigurare facultativă, urmând ca la un interval de două, trei luni deţinătorul autoturimului să fie chemat în service, unde erau provocate în mod voluntar avarii sau accentuate cele deja existente.

Citește și: Un cunoscut senator pune la zid băncile: Ce proiect de lege a depus și cum vor fi favorizați românii

Prejudiciul creat în acest caz este estimat la peste 400.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.