Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIA ALDE după deciziile luate de PSD: Mergem singuri în alegeri. PSD va fi partener punctual

pressalert.ro
daniel constantin

ALDE reacționează după deciziile luate de social-democrați în cadrul Comitetului Executiv Național reunit la Sinaia. Co-președintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că între ALDE și PSD au avut loc negocieri directe referitoare la eventuale alianțe în cadrul localelor și cu privire la modul de alegere al primarilor:

”A avut loc o discuție telefonică cu Liviu Dragnea in care am abordat cele doua teme. Legat de alegerea primarilor, in ALDE sunt doua curente.

Unul care spune ca suntem favorizați de alegeri in doua tururi si unul care spune ca nu putem sa ne jucam cu legile electorale si sa le schimbam cu asa puțin timp înainte de alegeri. Mai mult decat atat, sunt colegi care spun ca prin alegerea in doua tururi, PNL nu urmărește decat avantaje electorale si nu "salvarea democrației". Fiind pe locul doi in multe municipii, PNL ar fi singurul partid avantajat.

Așadar, opțiunea majoritara tinde către discutarea modificărilor la legile electorale dupa acest an electoral. Legat de politica de alianțe, ALDE a spus in nenumărate rânduri ca merge singuri la alegerile locale si parlamentare. Aceasta este decizia pe care o păstram. Pot exista însă situații in care sa obținem sau sa acordam sustinerea altor candidați. Din acest punct de vedere, PSD-ul poate fi un astfel de partener punctual. Discuțiile vor continua.”, a spus co-președintele ALDE pentru STIRIPESURSE.RO

Vezi și: Liviu Dragnea, anunț crucial în politica românească

Citește și: DNA anunță deschiderea primului mega-dosar al anului. Cade ultima redută a UNPR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.