Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Erdogan după atentatul din Turcia

recep-tayyip-erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat 'atacul plin de ură' de sâmbătă îndreptat împotriva militanţilor opoziţiei care urmau să participe la o manifestaţie pentru pace la Ankara, atac soldat cu cel puţin 30 de morţi şi 126 de răniţi, relatează AFP.

'Condamn ferm acest atac plin de ură împotriva unităţii noastre şi a păcii din ţara noastră', a reacţionat Erdogan, într-o declaraţie postată pe site-ul internet al preşedinţiei turce.

'Hotărârea şi solidaritatea pe care le vom arăta după acest atac va fi răspunsul cel mai puternic şi cel mai semnificativ dat terorismului', a adăugat el.

Puţin după ora locală 10:00 (07h00 GMT), o dublă explozie a vizat în apropierea gării din Ankara grupuri de militanţi de stânga care urmau să participe la acţiune pentru pace, în timp ce confruntări sângeroase au fost reluate de aproape trei luni între forţele de securitate turce şi rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

'Oricare ar fi originea lor, explicaţia lor, scopul lor şi numele lor, noi denunţăm toate acţiunile de terorism şi toate organizaţiile teroriste şi trebuie să ne reunim pentru a ne opune lor', a spus în continuare preşedintele turc.

'Ca şi toate celelalte acţiuni teroriste, atacul de la gara din Ankara ţinteşte unitatea noastră, fraternitatea noastră, viitorul nostrul', a mai spus el, promiţând că autorii săi 'vor fi găsiţi cât mai repede' şi 'deferiţi justiţiei'.

Erdogan a cerut, de asemenea, tuturor turcilor 'să acţioneze în mod responsabil' şi să ia atitudine 'împotriva terorismului, nu alături de el'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.