Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIA lui Ponta după ce a pierdut un proces cu PNL

ponta guvern sedinta

Premierul Victor Ponta a fost obligat de Curtea de Apel Cluj să organizeze alegeri pentru șefia CJ Cluj, post rămas vacant după părăsirea lui de către Horia Uioreanu care este judecat pentru fapte de corupție într-un dosar instrumentat de procurorii DNA.

”Facem orice dispun instanțele de judecată!”, a declarat premierul Victor Ponta pentru stiripesurse.ro după decizia instanței clujene.

În urma sentinţei de vineri a secţiei de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Cluj, Guvernul Ponta va fi obligat să organizeze alegeri parțiale anticipate la Consiliul Judeţean.

“Admite acţiunea formulată de PNL-Filiala Cluj în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României. Obligă pârâtul să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică din 03.04.2015”, se arată în minuta judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Citește și: Victor Ponta pierde un proces în instanță: Ce e OBLIGAT să facă

Mihai Seplecan a declarat că această sentinţă va fi o lovitură pentru Victor Ponta.

“Am avut întotdeauna încredere în justiţie şi se vede că justiţia funcţionează şi este una corectă. Se vede clar că judecătorii de la Curtea de Apel Cluj sunt nişte oameni corecţi şi cinstiţi care doresc binele judeţului Cluj. Ţin să le mulţumesc în numele cetăţenilor judeţului Cluj că nu au întins această judecată. Această sentinţă este o lovitură pentru Victor Ponta. Sentința de astăzi poate fi atacată cu recurs sau pusă în aplicare. Sper ca, în interesul cetățeanului, Guvernul Ponta va avea decența să respecte legea chiar dacă aceasta – după cum a invocat în apărare «nu prevede pedepse» pentru nerespectarea ei. Să nu uităm că pe numele lui Victor Ponta există şi plângeri penale pentru refuzul de a organiza alegeri şi nu cred că procurorii, după sentinţa de azi a Curţii de Apel, vor da neînceperea urmăririi penale. Ceea ce nu a putut face un Guvern întreg, face judeţul Cluj şi sunt convins că schimbările din Guvern vor veni tot de la Cluj”, a precizat Seplecan.

Mihai Seplecan a anunţat că a depus plângeri penale pe numele premierului Victor Ponta şi ministrului Administraţiei şi Internelor Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu.

În întâmpinarea pe care au depus-o în faţa instanţei, reprezentanţii Guvernului motivează de ce refuză să organizeze alegeri locale anticipate. În esenţă, este vorba de lipsa finanţării, costurile estimate fiind de 11 milioane lei, bani care nu au fost incluşi în bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.