Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Vladimir Putin după gestul Ucrainei care a șocat Europa:'Regretăm că au fost incapabili'

Sergei Chirikov/Reuters
putin

Kremlinul "a regretat" vineri excluderea Rusiei din concursul Eurovision de anul acesta anunţat în ajun de organizatori ca urmare a diferendului dintre Moscova şi Kiev cu privire la reprezentanta rusă, relatează AFP.

"Regretăm că organizatorii Eurovision au fost incapabili să-şi respecte propriile reguli şi să oblige o ţară (Ucraina) să respecte la rândul său aceste reguli", a declarat ziariştilor, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sebastian Ghiță a fost prins

Uniunea europeană a radioteleviziunii (UER) care organizează competiţia a anunţat joi seară că Rusia "nu va fi în măsură să participe la ediţia de anul acesta" în urma deciziei televiziunii publice ruse de a nu transmite concursul Eurovision.

Kievul care organizează în mai ediţia Eurovision 2017 a interzis timp de trei ani reprezentantei ruse, cântăreaţa Iulia Samoilova, să intre în Ucraina în urma unui concert pe care artista l-a susţinut în iunie 2015 în Crimeea, după anexarea peninsulei ucrainene de către Rusia.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

UER a propus iniţial Rusiei ca Samoilova, o tânără cântăreaţă ţintuită într-un scaun cu rotile, să participe prin duplex de la Moscova, via satelit, sau să aleagă un alt reprezentant, însă ambele soluţii au fost considerate inacceptabile de televiziunea rusă (Pervîi Kanal).

Propunerea Eurovision este fără precedent şi i-ar fi permis cântăreţei să participe la a doua semifinală prin satelit. "Este ceva care nu s-a mai făcut niciodată în timpul celor 60 de ani de istorie ai UER", notase organizaţia.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

Prin urmare, a precizat televiziunea rusă, "ţinând cont de această situaţie complicată, Pervîi Kanal nu consideră posibilă transmiterea concursului Eurovision 2017".

Însă difuzarea de un post naţional a concursului de cântec este o precondiţie pentru participarea oricărei ţări", a reamintit UER joi. "Din păcate acest lucru înseamnă că Rusia nu mai poate participa la competiţia de anul acesta", au conchis organizatorii Eurovision.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.