Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția MAE la donația Ambasadei Federaţiei Ruse pentru 'Cumințenia Pământului'

cumintenia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis marţi că apreciază contribuţia Ambasadei Federaţiei Ruse la recuperarea patrimoniului naţional românesc, menţionând, însă, că pare "mai puţin explicabilă" asocierea acestui demers cu un mesaj media asumat de misiunea diplomatică rusă şi care promovează 'o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relaţiilor bilaterale'.

Precizările MAE fac referire la donaţia făcută de Ambasada Federaţiei Ruse în campania privind subscripţia publică naţională pentru achiziţia operei 'Cuminţenia Pământului' a sculptorului Constantin Brâncuşi.

"Apreciem contribuţia Ambasadei Federaţiei Ruse la recuperarea patrimoniului naţional românesc şi o încurajăm să continue această abordare. Totodată, încurajăm susţinerea campaniei de către orice actor public sau privat, în spiritul respectului pentru valorile culturale ale poporului român. Pare însă mai puţin explicabilă asocierea acestui demers cu un mesaj media, asumat de Ambasada Federaţiei Ruse, mesaj care promovează o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relaţiilor bilaterale. Aceasta cu atât mai mult, cu cât este vorba de un domeniu despre care cea mai în măsură să se pronunţe este Comisia comună de istorici româno-rusă al cărei obiectiv este tocmai discutarea aspectelor care ţin de istorie, în vederea consolidării încrederii reciproce", se arată într-o precizare a MAE.

MAE face trimitere, pentru mai multe informaţii legate de campania oficială derulată de Ministerul Culturii, la pagina de internet www.brancusiealmeu.ro.

Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat luni pe pagina de Facebook, printr-un mesaj video, că se alătură acţiunii României de recuperare a patrimoniului cultural şi că a donat pentru "Cuminţenia Pământului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.