Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția MAE la SCANDALUL de la Ambasada României în Turcia

oficial

Șeful Secției Consulare de la Ambasada României în Turcia relatat fapte și a adus acuzații grave conducerii MAE și ambasadorului României în Turcia. El a acuzat mafia vizelor care ar face legea în ambasadă și alte nereguli care au dus la sancționarea sa abuzivă. Pentru aceste lucruri el a fost chiar și într-o grevă de avertisment relatată pe larg în presa turcă - vezi aici acuzațiile și presupusele fapte.

Față de această stare de fapt Ministerul Afacerilor Externe a transmis STIRIPESURSE.RO următoarele precizări:

”Relatările din cuprinsul acestui articol constituie o denaturare gravă a faptelor.

Persoana în cauză a fost rechemată din misiunea de la Ankara ca urmare a sesizării unor abateri disciplinare și profesionale. Menționăm că diplomatul respectiv a fost sancționat disciplinar în cursul anului 2014 pentru abateri în activitatea consulară desfășurată la Consulatul General al României la München.

Toate acuzațiile reproduse în articol au fost formulate ulterior dispunerii măsurii de încetare a misiunii la Ankara.

Anterior rechemării sale în ţară, consulul nu a semnalat niciun fel de nereguli legate de procedura de acordare a vizelor.

De asemenea, nu s-au înregistrat reclamații din partea solicitanților de vize, iar echipa de control trimisă de MAE la Ankara nu a constatat probleme în acest sens.

De altfel, dispoziţiile legale în materie de vize impun obligativitatea prezenței personale a solicitanților la momentul depunerii cererilor la misiunile diplomatice și oficiile consulare române, excepțiile fiind expres și limitativ prevăzute de lege. De asemenea, taxele consulare aferente eliberării vizelor sunt stabilite prin lege, prevederile aplicabile fiind respectate cu stricteţe de către toate consulatele României.

Conducerea MAE a dispus verificarea tuturor informaţiilor apărute în articolul respectiv, inclusiv cele care par a arăta că un angajat al MAE ar fi efectuat înregistrări ilegale ale unor convorbiri, urmând ca la finalizarea anchetei să se ia măsurile legale care se impun, în conformitate cu legislaţia românească în vigoare. Aceste măsuri vor fi comunicate, în mod transparent, opiniei publice.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.