Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, după ce DNA a întors decizia: 'Mă adresez CEDO'

inquamphotos.com / Alexandru Busca
olguta vasilescu tribunal

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, vineri, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotărâse să restituie procurorilor dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupţie primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

”Este pe viciu de procedură, faptul că în 5 zile nu s-a citat DNA. Telenovele continuă, o luăm de la capăt. Asta e, așa e la noi! Eu mi-aș fi dorit ca toată farsa asta judiciară se încheie mai repede. Se rediscută de la capăt tot procesul. Tribunalul va constata din nou aceleași lucruri. Azi nu am câștigat nimic și nu am pierdut nimic, în afară de timp. Încălcarea dreptului meu la apărare e evidentă, mă voi adresa CEDO.

Curtea de Apel Bucuresti a trimis dosarul meu, spre rejudecare, la Tribunalul Bucuresti, pentru vicii de procedura. Mai precis, dupa ce instanta a decis returnarea dosarului la DNA pentru incalcarea dreptului la aparare, probe obtinute ilegal etc, a omis sa citeze procurorul DNA, dupa 5 zile. Astazi, DNA a atacat decizia Tribunalului Bucuresti pentru vicii de procedura. N-am pierdut nimic, n-am castigat nimic. O luam de la capat cu procedurile de Camera Preliminara. Telenovela continua. Incheierea data de Tribunal, prin care s-a constatat nulitatea unor probe si incalcarea dreptului la aparare, ramane valabila. Doar ca, dupa aceasta incheiere, procurorul DNA trebuia chemat cu concluziile sale, in contradictoriu cu noi, in fata judecatorului. Asta nu s-a mai intamplat si din acest punct se reia procesul.”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Citește și: Conduce în SÂNII GOI, dar cu centura pusă: IMAGINI de senzație cu o femeie, la volan / VIDEO

Pe 6 octombrie, Tribunalul Bucureşti a decis să trimită la DNA dosarul în care primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de corupţie, judecătorii constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei.

Decizia a fost luată după ce, pe 20 septembrie, tribunalul a declarat ca nule mai multe probe strânse de anchetatori în acest dosar, şi anume declaraţiile date de trei martori în faţa ofiţerilor de poliţie judiciară, deoarece aceştia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum şi o declaraţie dată de denunţătorul Ionuţ Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguţei Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Citește și: Cu ea a înșelat-o Cristiano Ronaldo pe Irina Shayk: Da, e ROMÂNCĂ / FOTO

Pe 19 iulie, Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni).

În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracţiuni) şi instigare la spălare de bani, şi Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociaţii non-profit, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Citește și: Face MILIOANELE cu raba: Ea e cea mai bine plătită cântăreață din lume / VIDEO

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări, inculpata folosindu-se, în schimbul obţinerii acestor foloase, de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD.

De asemenea, Olguţa Vasilescu este acuzată că şi-a folosit influenţa pentru a obţine de la un alt om de afaceri materiale electorale în valoare de 44.241 euro conţinând imaginea acesteia şi sloganuri de campanie electorală.

Citește și: PEDEAPSĂ pentru șoferii care îi orbesc cu faza lungă pe participanții la trafic

Totodată, procurorii anticorupţie spun că primarul Craiovei a pretins şi primit în cursul anului 2014, cu titlu de mită, suma totală de 568.291,37 lei, pentru şi printr-o asociaţie non-profit, de la mai mulţi oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu primăria, banii fiind primiţi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a IV-a

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.