Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția primarului UNPR din Baia Mare după ancheta DNA

Catalin Chereches

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de primarul UNPR al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală, toate in forma continuata. Primarul a declarat pentru STIRIPESURSE.RO ca nu exista "o activitate de coruptie" si ca totul "tine de anumite neconcordante contabile pe care un club le face in momentul in care inregistreaza anumite cheltuieli".

"Am avut azi o intalnire cu procurorul care instrumenteaza dosarul privind finantarea clubului de handbal care are o echipa de baieti care reprezinta Romania in Liga Campionior si o echipa de fete tot in Liga Campionilor. Fata de ceilalti care sunt invinuiti eu in acest moment am calitatea de suspect pentru cateva lucruri pe care in principiu nu le inteleg, de la faptul ca am avut ca si primar interesul sa functioenze o chestiune de interes public, cum ar fi sportul si sa oferim tot ce inseamna infrastructura sportiva la nivelul impus de regulamentdle nationale si internationale. Asta nu inseamna ca am facut vreun abuz sau ceva ce tine de nerespectarea legii.

Daca primaria finanteaza un club sportiv este obligatoriu sa veghezi la modul in care se reflecta imaginea municipiului prin manifestele sportive. Asadar cred c-ar trebuie sa inteleaga toti, inclusiv cei din unele institutii ale statului faptul ca nu e bine sa vehiculeze ca primarul nu are atributii in acest sens si sa inteleaga ca legea trebuie respectata si legea nu e doar Codul Penal in tara asta, legea e compusa din foarte multe legi, hotarari, ordonante, care formeaza tot cadrul legislativ in care functionam. Exista o conceptie absolut gresita in acest sens ca nu avem atributii in acest domeniu de interes public, dar trebuie la nivelul unui oras, ca primari, sa ne ingrijim de aceste lucruri, e prevedere expresa din legea 215. Surprinzator, unii din institutiile statului nu cunosc aceste elemente. Suveranitatea in acest stat Romania apartine poporului, iar poporul e reprezentat prininstituii sau reprezentanti alesi, inclusiv prin primar si ne intrebam cine apara totusi Constitutia si cine apara drepturile cetatenilor? Constitutia spune ca primarul trebuie sa apere drepturile si libertatile cetatenilor si cetatenii au dreptul la o viata decenta intr-o comunitate

Faptul ca am oferit satisfactie si prestigiu comunitatii, Romaniei, nu inseamna un interes personal. Cresterea calitatii vietii si a prestigiului public nu inseamna interes personal, inseamna interes public. Astazi mi s-a adus la cunostinta faptul ca exista aceasta calitate de suspect inclusiv pentru ca mi-am exprimat opinia cu privire la modul in care sa apara pe echipamentul de joc inscriptia 'Municipiul Baia Mare'.

Cred ca in institutiile statului trebuie sa se intelega nu doar Codul Penal. Noi, primarii, suntem cei care aparam drepturile si libertatile cetatenilor si cred ca azi cam putini mai apara Constitutia si eu chiar vreau sa apar Constitutia si vreau sa apar drepturile cetatenilor la o viata decenta, la a fi mandri ca sunt romani, oameni care-si doresc ca Romania sa aiba prestigiu in aceasta lume. Nu-mi doresc o Romanie umilita, fara valori, fara prestigiu.

Nu exista o activitate de coruptie, trebuie sa spunem foarte clar, este o chestiune care tine de anumite neconcordante contabile pe care un club le face in momentul in care inregistreaza anumite cheltuieli, dar nu e treaba primarului sa verifice intr-un club privat daca cineva inregistreaza bine sau nu inregistreaza bine, daca plateste corect taxele si impozitele sau nu. Am avut inspiratia sa comand un audit in care sa-mi verifice toata activitaea la toate cluburile sportive pe care le finantam si in baza lui am luat niste masuri. Faputl ca un primar se implica in buna functionare a sportului nu inseamna un abuz, inseamna o mandrie si o obligatie, ca pot sa contribui la o buna imagine a Romaniei prin promovarea sportului", a declarat Catalin Chereches.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.