Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția SUA după ce mai multe țări din lumea arabă și-au întrerupt relațiile cu Qatar

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat american Rex Tillerson a făcut apel luni la ţările din Golf să încerce să-şi reglementeze divergenţele şi rămână unite, după ce Bahreinul, Arabia Saudită, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite au anunţat că şi-au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatarul, acuzându-l că susţine terorismul, transmit AFP şi Reuters.

"Desigur, încurajăm părţile să se aşeze şi să discute despre aceste divergenţe", a declarat presei şeful diplomaţiei americane, aflat în vizită la Sydney, Australia. "Dacă avem un rol de jucat pentru a le ajuta să-şi înfrunte aceste divergenţe, considerăm că este important pentru Consiliul de cooperare al Golfului să rămână unit", a spus Tillerson. El a adăugat că nu se aşteaptă ca această decizie să aibă "vreun impact semnificativ asupra luptei împotriva terorismului în regiune sau pe plan global", anunță Agerpres.

Citește și: CRIZĂ în Orientul Mijlociu: Arabii se acuză reciproc de sprijinirea terorismului

Egiptul a acuzat Qatarul că acordă sprijin organizaţiilor "teroriste", printre care Fraţii Musulmani. Ministrul egiptean de externe a anunţat închiderea spaţiului aerian şi a porturilor pentru toate mijloacele de transport ale Qatarului. În acelaşi timp, Emiratele Arabe Unite au avertizat că autorităţile de la Doha "destabilizează securitatea regională". La rândul său, Arabia Saudită a anunţat închiderea frontierelor terestre, aeriene şi maritime cu Qatarul, motivându-şi decizia prin dorinţa de "a-şi apăra securitatea naţională în faţa pericolelor terorismului şi extremismului". Bahreinul a acuzat Doha de "subminare a securităţii şi stabilităţii (regatului) şi de amestec în treburile interne".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.