Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Universității 'Aurel Vlaicu' în scandalul profesorilor, care acordau diplome pe bandă rulantă

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Conducerea Universităţii ”Aurel Vlaicu” Arad, una dintre cele două la care au avut loc percheziţii miercuri dimineaţă, îşi exprimă regretul privind suspiciunile care planează asupra unor profesori şi arată că va colabora cu anchetatorii pentru ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere, informează Digi24.

Într-un comunicat de presă remis, miercuri, conducerea Universităţii ”Aurel Vlaicu” (UAV) Arad arată că procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în baza unui mandat, au făcut percheziţii la două corpuri de clădiri  ale universităţii.

Vasile Blaga, reacție VIRULENTĂ în fața magistraților: 'Toate acuzaţiile sunt 'construcţii SF'. Nu am primit niciun cent'

”Conducerea UAV a pus la dispoziţia procurorilor toate documentele solicitate pentru derularea anchetei. Suntem convinşi că organele judiciare îşi vor face datoria cu profesionalism şi ne manifestăm întreaga disponibilitate pentru elucidarea faptelor. Regretăm suspiciunea care planează asupra unor cadre didactice din universitatea noastră, dar suntem convinşi că cei găsiţi vinovaţi vor răspunde pentru faptele lor. Vrem să asigurăm opinia publică de faptul că Universitatea Aurel Vlaicu din Arad condamnă orice fel de acte de corupţie şi va fi întotdeauna un partener al organelor judiciare pentru eliminarea oricăror suspiciuni  legate de universitatea noastră”, se arată în comunicatul semnat de conducerea instituţiei de învăţământ superior.

La rândul său, Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş” Arad - a doua la care au avut loc percheziţii -, a declarat că au fost puse la dispoziţia procurorilor toate documentele solicitate în vederea derulării anchetei.

Ardelean a precizat că ancheta vizează mai multe specializări, între care facultăţile de Medicină, Farmacie şi Stomatologie.

Potrivit Parchetului instanţei supreme, anchetatorii fac 106 percheziţii domiciliare la cadre didactice şi studenţi, iar în acest dosar denumit generci ”Diplome de licenţă fără studii” 36 de persoane au calitatea de suspect.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.