Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIE din Ministerul Justiției la ZVONUL unificării DIICOT cu DNA

ultima ora

Un zvon a fost lansat cu insistență în spațiul public ieri. Noua putere ar fi vrut ca DIICOT și DNA să se desființeze și să se constituie o nouă instituție, care va avea prerogative în materie de anticorupție și antiterorism și care ar fi urmat să fie condusă de Oana Schmidt-Hăineală, numită recent secretar de stat în Ministerul Justiției, scrie euractiv.ro.

Vezi și: ULTIMĂ ORĂ - PRIMUL MINISTRU care DEMISIONEAZĂ din Guvernul Grindeanu

Replica Oanei Schmidt-Hăineală a venit imediat. NU am cunoștință de un astfel de plan și cred că ar fi o măsură nepotrivită, susține ea într-o comunicare remisă stiripesurse.ro

1. Nu am cunostinta ca la nivelul Ministerului Justiției sa existe un plan de comasare a DNA cu DIICOT. Consider ca o astfel de masura nu ar fi potrivita si ca cele doua structuri de parchet, in a caror resursa umana si logistica s-a investit foarte mult, trebuie sa ramana in constructia actuala. Aceasta pozitie am avut-o in mod constant si in calitate de membru CSM.

2. Opinia mea, astfel cum am exprimat-o public in mod constant inca din 2013, este ca la expirarea mandatelor actualilor procurori sefi ai DNA si DIICOT ,sefii DNA si DIICOT trebuie sa provina din cadrul acestor structuri.”, a declarat Oana Schmidt-Hăineală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.