Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție emoționantă a lui Donald Trump, după ce un distrugător american a fost implicat într-un accident GRAV

foxnews.com
trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că este alături cu gândurile şi rugăciunile sale de marinarii de pe distrugătorul USS John S. McCain, avariat în urma unei coliziuni luni cu un petrolier, relatează DPA.

"Gândurile şi rugăciunile mele sunt cu marinarii noştri de la bordul USS John S. McCain, în timp ce eforturile de căutare şi salvare sunt în plină desfăşurare", a scris preşedintele american într-o postare pe Twitter. "Este regretabil", a declarat Donald Trump, într-o primă reacţie făcută presei în contextul acestui accident, la revenirea sa din vacanţă la Casa Albă, în Washington, relatează AFP.

Citește și: Vladimir Putin șochează! Ce spune despre influenţa statului asupra internetului şi mass-media

Zece marinari americani sunt daţi dispăruţi şi alţi cinci răniţi în urma unei coliziuni luni între distrugătorul USS John S. McCain şi un petrolier în largul Singapore, acesta fiind al doilea accident implicând o navă de război americană în ultimul timp.

Distrugătorul de rachete s-a ciocnit cu nava comercială Alnic MC, în apropiere de strâmtoarea Malacca, în primele ore ale dimineţii, a afirmat marina americană într-un comunicat.

"Primele rapoarte indică faptul că USS John S. McCain a suferit daune la babord. În prezent,10 marinari sunt daţi dispăruţi şi cinci au fost răniţi. Operaţiunile de căutare sunt în curs de desfăşurare în coordonare cu autorităţile locale", precizează comunicatul, potrivit Agerpres.

"Incidentul va face obiectul unei investigaţii", se mai spune în comunicat, care indică faptul că este pe cale să fie evaluate prejudiciile aduse navei şi personalului.

Distrugătorul se îndrepta spre portul din Singapore în momentul coliziunii produse luni în jurul orei locale 05:42 (21:24 GMT duminică), în apele malaeziene, potrivit marinei americane.

Remorchere, un elicopter şi nave de coastă sunt implicate în efortul de căutare a marinarilor dispăruţi, la operaţiune participând şi avioane SUA.

Cealaltă navă implicată în coliziune este un petrolier care naviga sub pavilionul Liberiei, folosit pentru transportul de petrol şi produse chimice şi cântărind peste 30.000 de tone, potrivit site-ului internet specializat în industria traficului maritim.

Aceasta este a doua coliziune din ultimul timp între o navă de război americană şi un vas civil.

La 17 iunie, şapte marinari americani şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii între distrugătorul USS Fitzgerald şi o navă container, care naviga sub pavilion filipinez, în largul oraşului japonez Yokosuka, unde tranzitează numeroase nave containere spre porturile din Tokyo şi Yokohama.

Citește și: Mișcări de trupe în 'coastele' Coreii de Nord: Zeci de mii de soldați americani detașați

Distrugătorul american a fost grav avariat la tribord în urma unei ciocniri violente cu ACX Crystal, mult mai masiv. Coliziunea a provocat inundaţii în sala maşinilor, sala radio şi în spaţiile de dormit, unde scafandrii au găsit corpurile marinarilor, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani.

Echipajul distrugătorului va fi "cu siguranţă" făcut responsabil de accident, a declarat în urmă cu o lună un oficial de la Pentagon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.