Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție incredibilă a Guvernului de la Budapesta după condamnarea deputatului Attila Marko

marko attila

Guvernul ungar a fost "şocat" să afle că Attila Marko, un etnic maghiar deputat în România, a fost condamnat definitiv cu suspendare într-un caz de restituire a proprietăţii Bisericii Reformate, a declarat miercuri vicepremierul ungur Zsolt Semjen pentru MTI.

Eforturi ale Guvernului român de renaţionalizare a unor proprităţi restituite unor organizaţii ecleziastice, inclusiv Colegiul Szekler Miko din Sfântu Gheorghe, în cazul lui Marko, sunt inacceptabile, a declarat Semjen.

În hotărârea pe care pronunţat-o, Curtea de Apel din Ploieşti a confirmat în parte o hotărâre prin care Biserica Reformată va fi deposedată de titlul de proprietate a proprietăţii restituite, scrie MTI.

În 2012, o curte inferioară a stabilit că imobilul colegiului restituit bisericii de către un organism din care a făcut parte şi Marko a reprezentat un "abuz (de autoritate) împotriva interesului public" şi i-a condamnat la închisoare cu executarea pe membrii organismului, scrie mediafax.ro

Hotărârea primei instanţe a fost primită cu nemulţumire de către etnici maghiari din România, care au perceput-o ca pe deposedare a bisericilor de proprietăţile restituite, potrivit agenţiei.

Imobilul în care funcţionează colegiul, la fel ca alte proprietăţi bisericeşti, au fost confiscate în timpul regimului comunist din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.