Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția expertului OSCE pe libertate religioasă la panourile anti-ortodoxe din mall-ul AFI Cotroceni: 'Exemplu de analfabetism religios primitiv'

Cătălin Raiu

Mai multe panouri anti-ortodoxe sunt găzduite de cel mai mare mall din România, AFI Cotroceni, din București! STIRIPESURSE.RO a semnalat public despre încălcarea libertății religioase prin tematica acceptată de către conducerea instituției economice.

În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Cătălin Raiu, membru în panelul de experți pe libertate religioasă la OSCE, consideră că așa-numita expoziție este un ”exemplu de analfabetism religios primitiv care generează hate speech”. Raiu este de părere că nu trebuie încălcate în picioare, în numele democrației, simboluri religioase.

Citește și: Mare atenție! Metoda prin care hoții au golit conturile lui Gabriel Dorobanțu, Jean de la Craiova și lui Adrian Nartea

”Este un exemplu de analfabetism religios primitiv care generează ”hate speech”, adică retorică menită să învrăjbească la ură motivată religios. Toate organizațiile internaționale (ONU, OSCE, UE, Departamentul de Stat al SUA etc) iau în serios această temă a retoricii motivată religios solicită și autorităților publice să intervină în astfel de cazuri și să dezvolte politici publice pentru a educa populația în spiritul libertății religioase. Democrația nu ne dă dreptul să călcam în picioare o comunitate religioasă pentru că toate comunitățile religioase sunt expresii directe ale asocierii unor cetățeni în numele unei credințe comune și libertății de conștiință. Oamenii care nu sunt de acord cu o anumită credință au cadre formale în care își pot manifesta dezacordul și aceste cadre nu pot lua forma unui așa-zis „act artistic” cum este această expoziție. Suntem încă mult prea departe de spiritul consensual al libertății religioase care întârzie să apără în România chiar și la peste 30 de ani de la Revoluție.”, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, Cătălin Raiu.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu, despre reacțiile adverse la vaccin: Oamenii nu trebuie să intre în panică’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.