Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia 'la rece' a Kremlinului după atacul terorist din Sankt-Petersburg: 'Este o PROVOCARE'

kremlin

Atentatul de luni de la metroul din Sankt-Petersburg, soldat cu 14 morţi, reprezintă o "provocare" lansată la adresa tuturor ruşilor, inclusiv a preşedintelui Vladimir Putin, a declarat marţi Kremlinul, citat de AFP, conform agerpres.

"Orice atentat care are loc în ţara noastră este o provocare lansată la adresa tuturor ruşilor, inclusiv a şefului statului, a preşedintelui nostru", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ruşii ŞTIAU că s-ar pregăti un atac terorist la Sankt-Petersburg

Faptul că atacul a fost comis la Sankt-Petersburg în ziua în care preşedintele Vladimir Putin se afla în oraşul de pe Neva este "demn de remarcat", a afirmat Peskov, citat de Reuters.

"Desigur, simplul fapt că atacul a fost efectuat în momentul în care şeful statului se afla în oraş este demn de remarcat şi atrage atenţia. Acesta este un subiect de studiu pentru serviciile de securitate. Orice act de terorism este o provocare pentru fiecare cetăţean al Rusiei, inclusiv pentru preşedintele nostru", a insistat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, citat de postul de televiziune rusesc independent Dojdi.

Primele declaraţii date de conductorul trenului de metrou din Sankt-Petersburg

Potrivit acestuia, Rusia este în prima linie a luptei împotriva terorismului internaţional. Şi nicio ţară din lume nu a fost încă capabilă să învingă terorismul de una singură. "Dar tuturor le este binecunoscută abordarea consecventă şi foarte dură a lui Vladimir Putin în lupta împotriva terorismului", a adăugat Dmitri Peskov, citat de Dojdi.

Atentatul produs luni într-un tren care circula între două staţii de metrou pe o linie foarte frecventată a metroului din Sankt-Petersburg a fost comis de un atentator sinucigaş, a indicat marţi Comitetul de anchetă rus într-un comunicat.

Investigatorii Comitetului de anchetă, serviciile secrete şi Ministerul de Interne au "stabilit că bomba artizanală a putut fi acţionată de un bărbat ale cărui rămăşiţe au fost găsite în al treilea vagon al trenului", a indicat Comitetul de anchetă, adăugând că identitatea acestuia a fost stabilită, dar nu poate fi dată publicităţii din cauza secretului anchetei.

O nouă ameninţare cu bombă în Sankt-Petersburg. Aceeaşi staţie de metrou a fost ÎNCHISĂ

În acelaşi timp, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a calificat drept "cinice şi josnice" tentativele de a prezenta cele întâmplate cu o zi în urmă la Sankt-Petersburg drept un atac de răzbunare pentru politica rusă în Siria, relatează RIA Novosti.

Autorităţile ruse au anunţat anterior că atacul din metrou, soldat cu 14 morţi şi aproximativ 50 de răniţi, a fost comis de un atentator sinucigaş, suspectat că avea relaţii cu radicali islamişti.

Potrivit DPA, care îl citează pe guvernatorul regional Gheorghi Poltavcenko, toate victimele atacului din Sankt-Petersburg au fost identificate. Trei dintre victime sunt cetăţeni străini, din Belarus, Uzbekistan şi Tadjikistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.