Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia lui Traian Băsescu la adresa problemelor candidaţilor PMP la alegerile locale

Aktual24.ro
basescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, şi i-a asumat luni, la Tulcea, în timpul unei conferinţe de presă, pe tinerii candidaţi care vor împlini 23 de ani până în ziua alegerilor şi estimează o prezenţă la vot de 30%.

 

'Sunt nişte acuzaţii că am fi înscris câteva zeci de tineri care nu îndeplinesc condiţia de vârstă. Aşa este, avem tineri care la momentul depunerii candidaturii nu îndeplineau această condiţie, dar o îndeplinesc până în ziua votului. A fost foarte bine monitorizată situaţia', a declarat liderul PMP.

 

Băsescu a apreciat alegerile locale din data de 5 iunie drept 'un test extraordinar, mai important chiar decât cel de la europarlamentare'.

 

'Am fost foarte sinceri în oferta noastră faţă de electorat şi am ţinut cont de toate exigenţele lui. Întrebarea este dacă electoratul îşi doreşte un partid nou, iar acest lucru îl vom vedea pe data de 5 iunie', a mai spus Traian Băsescu, anunţă Agerpres.

 

În contextul în care a caracterizat campania electorală drept una 'anostă' în care mare parte din electorat nu ştie cine candidează, liderul PMP a estimat o prezenţă la urne de circa 30%.

 

'Vom avea judeţe în care va fi prezenţă de sub 30%', a adăugat Băsescu.

 

Politica PMP după alegerile locale, potrivit sursei, va fi ca în unităţile administrativ-teritoriale unde candidaţii partidului vor câştiga primăriile, aceştia să obţină majoritatea în Consiliul local prin negocierea, cu orice altă formaţiune, a unui program politic pentru următorii ani.

 

'Unde nu câştigăm primăriile, în principiu vom rămâne în opoziţie. Sigur că asta va stimula menţinerea USL-ului. (...) Nu ne vom îngrămădi la alianţe acolo unde nu avem primar. Când avem primar, avem obligaţia morală să-i creăm condiţii să-şi ducă mandatul, pentru că avem ca obiectiv să ne păstrăm cât mai neamestecaţi cu alte partide, astfel încât la alegerile din toamnă să obţinem obiectivul de 20-22%', a precizat liderul PMP.

 

În timpul conferinţei de presă, Traian Băsescu şi-a exprimat susţinerea faţă de candidaţii tulceni ai PMP la alegerile locale de la finele săptămânii şi a susţinut necesitatea ca autorităţile locale să respecte drepturile fundamentale ale cetăţenilor, prevăzute de Constituţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.