Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Millennium Building Development la marşul anunţat de Asociaţia Familiilor Catolice

Cathedral Plaza

Millennium Building Development, dezvoltatorul clădirii Cathedral Plaza, recunoaşte dreptul la protest al fiecărui cetăţean care se simte lezat în drepturile sale. Atunci când este autentic şi răspunde unei problematici sociale, protestul este o acţiune democratică pentru rezolvarea unor probleme grave.

Cu toată consideraţia şi admiraţia pentru comunitatea catolică din România, nu putem să nu remarcăm că marşul anunţat împotriva clădirii Cathedral Plaza are loc în mijlocul campaniei electorale pentru Primăria Bucureşti. Regretăm profund modul în care comunitatea credincioşilor catolici este târâtă într-un conflict juridic civil şi, deopotrivă, modul în care este folosită într-o acţiune al cărei scop este evident pentru toată lumea: punerea unei presiuni publice, asemănătoare unui şantaj, asupra candidaţilor pentru fotoliul de primar general şi constrângerea acestora de a ieşi cu declaraţii populiste pe tema Cathedral Plaza.

Este, din nou, o acţiune de manipulare orchestrată din umbră de Arhiepiscopul Ioan Robu. Regretăm că Arhiepiscopul Robu nu înţelege că folosirea enoriaşilor pentru conflicte juridice civile este un abuz. Din păcate, nu este pentru prima dată când enoriaşii sunt folosiţi ca masă de manevră de către Monsenior într-un război pornit personal de Domnia Sa pentru o miză meschină – numărul de etaje pe care le vroia în proprietate în clădirea Cathedral Plaza.

Folosirea credincioşilor este una din armele preferate ale Arhiepiscopului Robu atât în acţiunile publice, cât şi în cele procesuale. Reamintim opiniei publice, că prima soluţie a Tribunalului Dâmboviţa a fost obţinută de Arhiepiscopul Robu prin provocarea unui proces, la Tribunalul Dâmboviţa, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Bucureşti, prin persoane fizice, enoriaşele Iuliana Bor şi Mihaela Dudac, şi fără proprietara Millennium. Cele două enoriaşe şi-au declarat domiciliile în Târgovişte şi au solicitat obligarea Primăriei Bucureşti la demararea lucrărilor de demolare a Cathedral Plaza, întrucât clădirea le-ar încălca, prin simpla existență, dreptul la libertate religioasă, dreptul la liberul exercițiu al cultului catolic și dreptul la un mediu sănătos.

Considerăm că instrumentarea unui marş pe străzile capitalei este şi un act de presiune asupra instanţelor judecătoreşti, atât timp cât pe rolul Tribunalului Bucureşti se judecă cererea de intrarea în legalitate a Cathedral Plaza. În opinia noastră, anunţatul protest nu este altceva decât un alt mijloc prin care Arhiepiscopul Ioan Robu doreşte să influenţeze soluţionarea acestei cauze. Spunem un alt mijloc pentru că, până acum, reprezentanţii ARCB au încercat în mod abuziv să întarzie soluţionarea acestui dosar, prin introducere în cauză a unor persoane private sau juridice cu cereri de intervenţie în interes alăturat primarului sau propriu – ARCB, dar şi prin introducerea unor noi câmpuri de atac.

Pe această cale, solicităm încă o dată public Arhiepiscopului Ioan Robu să înceteze a mai intimida instanţele de judecată şi să permită Tribunalul Bucureşti investit în prezent cu cererea Millennium de regularizare a situaţiei administrative a clădirii, ce face obiectul dosarului nr. 8563/3/2014, să finalizeze investigaţia judiciară şi să decidă asupra reautorizării Cathedral Plaza, se anunţă într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.