Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia PNL după ultimele declaraţii ale lui Klaus Iohannis: Ce spun liberalii

facebook.com
iohannis ciolos

Susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un premier politic, după alegeri, reprezintă o opţiune de normalitate politică, după un an de guvernare apolitică pe care partidele l-au avut la dispoziţie pentru a găsi soluţii de recredibilizare. Nu există democraţie funcţională cu partide şi clasa politică golite de credibilitate, iar pentru acest motiv, în 2015, preşedintele Iohannis a venit cu soluţia unui guvern apolitic.

În aceeaşi măsură, nu există democraţie funcţională în afara soluţiilor politice, iar conturarea unei opţiuni politice a unui premier venit din afara politicii confirmă un reflex de însănătoşire democratică şi de revenire la funcţionalitate politică, după două rânduri de alegeri în acest an. Un an de guvernare apolitică a fost o perioadă de autoevaluare acordată clasei politice şi partidelor, pentru a da semne că adoptă soluţii concrete de recredibilizare. PNL a înţeles lecţia acestui an adoptând codul de integritate şi renunţând la aleşi care, deşi aduceau voturi, erau incompatibili moral cu condiţiile de integritate asumate de PNL.

După declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis că va susţine un premier politic, cohorte de propagandişti au ocupat dezbaterea publică ca să demonstreze imoralitatea unei apropieri a premierului Cioloş de politică. Faptul că cineva din afara politicii manifestă o opţiunea politică este de ajutor pentru credibilitatea politicii în sine, pentru partide şi pentru funcţionalitatea democraţiei, de care ar trebui să ne îngrijim cu toţii, indiferent de partid.

Campania agresivă de atac la adresa premierului Dacian Cioloş - să nu care cumva să gândească la o opţiune politică - arată doar sentimentul de nesiguranţă pe care îl au pesediştii, ori de câte ori nu controlează tot ce mişcă şi simt că pierd teren, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.