Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Rusiei după ce a fost acuzată de o lovitură de stat în Muntenegru

Rusia a respins luni acuzaţiile 'grave' şi 'iresponsabile' aduse de Muntenegru conform cărora structuri ale statului rus s-ar fi implicat în tentativa de lovitură de stat din această republică de la Marea Adriatică în luna octombrie a anului trecut, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

"Este regretabil că astfel de acuzaţii sunt rostite de înalţi responsabili. Sunt cuvinte prea grave pentru a fi pronunţate şi a nu fi bazate pe informaţii fiabile. Este o minimă responsabilitate", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citeşte şi: Mesajul care dă fiori reci Europei: Noile rachete ruseşti vor STRĂPUNGE orice scut antirachetă

"Constatăm zi de zi acuzaţii absurde împotriva Rusiei. Rusia nu a intervenit, nu intervine şi nu intenţionează să intervină în afacerile interne ale unui alt stat. Şi în special nu în Muntenegru, cu care avem relaţii extrem de bune", a adăugat el.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus la rândul său că acuzaţiile conform cărora Rusia ar fi ajutat la organizarea tentativei de stat din Muntenegru sunt neîntemeiate.

Reacţiile vin după ce cotidianul britanic Sunday Telegraph a scris că oficiali britanici sunt de părere că autorităţile ruse s-ar fi aflat în spatele planului din octombrie 2016 de a-l ucide pe fostul premierul muntenegrean Milo Djukanovic, pro-occidental.

Tot duminică, procurorul general al Muntenegrului, Milivoje Katnic, a afirmat că un diplomat rus identificat ca Eduard Şişmakov, 'adjunct al ataşatului militar rus din Polonia', a fost implicat în complot. Procurorul a mai precizat că structuri ale statului rus s-ar fi implicat în complotul dejucat în ziua alegerilor legislative, care ar fi avut ca obiectiv să împiedice aderarea Muntenegrului la NATO.

Primele imagini cu ASASINAREA lui Kim Jong-Nam, fratele dictatorului nord-coreean - VIDEO

În ziua alegerilor din octombrie, autorităţile din Muntenegru au arestat 20 de persoane din Serbia sub acuzaţia că ar fi plănuit atacuri armate împotriva statului.

Ulterior, autorităţile muntenegrene au spus că naţionalişti ruşi au fost implicaţi într-o tentativă de a-l asasina pe fostul premier Milo Djukanovic şi de a aduce un lider al opoziţiei la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.