Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia SUA la retragerea Rusiei din Siria

sua rusia

SUA nu au comentat luni ordinul dat de preşedintele rus Vladimir Putin referitor la retragerea celei mai mari părţi a contingentului rus din Siria începând de marţi, relatează DPA. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a răspuns la întrebările jurnaliştilor că nu a văzut declaraţiile liderului de la Kremlin şi că nu le poate comenta direct. Nici purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby, nu a comentat anunţul preşedintelui rus.

Citeşte şi: Dan Voiculescu o 'încasează' din nou: ANAF i-a dat o nouă lovitură

Josh Earnest a spus însă că secretarul de stat John Kerry a fost permanent în legătură cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi multe dintre discuţiile lor s-au axat asupra intervenţiei militare ruse în Siria, diplomaţia americană subliniind cât de contraproductivă cred SUA că a fost aceasta pentru discuţiile de pace. Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a ordonat luni ministrului apărării rus Serghei Şoigu să înceapă de marţi retragerea forţelor ruse din Siria, în condiţiile în care obiectivele trasate au fost îndeplinite.

Vezi şi: Panică în faţa Guvernului: O maşină a luat foc

'Consider că obiectivul trasat Ministerului Apărării şi forţelor armate ale Federaţiei Ruse a fost în linii mari îndeplinit şi din acest motiv îi ordon ministrului apărării să înceapă de mâine retragerea celei mai mari părţi a trupelor noastre din Republica Arabă Siriană', a declarat Putin în timpul unei întrevederi pe care a avut-o cu miniştrii apărării şi de externe ai Rusiei, Serghei Şoigu şi Serghei Lavrov. Totodată, potrivit preşedintelui rus, bazele militare ruse din Tartus şi de pe aerodromul Hmeymim vor trebui să continue să activeze conform regimului stabilit. 'Bazele noastre - cea maritimă din Tartus şi cea aviatică de pe aerodromul Hmeymim - vor funcţiona conform vechiului regim. Ele trebuie să fie apărate în mod ferm dinspre uscat, dinspre mare şi din aer', a spus Putin la întâlnirea cu Lavrov şi Şoigu. De asemenea, retrăgându-şi forţele din Siria, Federaţia Rusă va continua să livreze arme şi tehnică militară guvernului de la Damasc şi să-i instruiască pe specialiştii militari sirieni, a anunţat preşedintele Comisiei pentru apărare şi securitate a Consiliului Federaţiei, Viktor Ozerov. Serviciul de presă al Kremlinului a mai anunţat luni că o convorbire telefonică între Vladimir Putin şi preşedintele sirian Bashar al-Assad a avut loc la iniţiativa părţii ruse, cu prilejul căreia liderul de la Damasc a fost anunţat despre ordinul de retragere a forţelor ruse, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră a magistraţilor: Instanţa i-a dat o nouă lovitură lui Cristian Rizea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.