Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţie de ULTIMĂ ORĂ a primarului pus sub acuzare de DNA: 'Toată munca a fost făcută cu ONESTITATE şi DĂRUIRE'

evz.ro
dorin florea

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, pus sub acuzare joi de DNA împreună cu un consilier, respinge acuzaţiile care i se aduc şi consideră că este anormal ca activitatea sa şi a instituţiei pe care o conduce să fie "murdărită".

Într-un comunicat remis AGERPRES, referitor la faptul că Claudiu Maior, consilierul său, a semnat nelegal, prin uzurparea funcţiei de primar al municipiului Târgu Mureş, un număr de 9.198 de dispoziţii de plată, primarul Dorin Florea susţine că acest lucru s-a făcut în conformitate cu prevederile legale.

Citeşte şi: BNR: Euro se apropie de 4,6 lei şi atinge un nou nivel maxim al ultimei luni

"Potrivit articolului nr. 66 din Legea 215 din 2001, primarul are dreptul să înfiinţeze maximum 4 posturi de consilieri în cabinetul primarului. În baza acestor dispoziţii legale a fost încheiat un contract de muncă cu dl. Claudiu Maior prin care s-a stabilit în mod clar activitatea acestuia, inclusiv verificarea tuturor actelor, printre care şi a acestor dispoziţii de plată. Dovada îndeplinirii acestei activităţi s-a făcut printr-o semnătură pe fiecare dispoziţie de plată. O precizare foarte importantă care trebuie făcută pentru corecta informare a publicului este aceea că toate cele 9.198 de dispoziţii au fost verificate din punct de vedere al legalităţii atât de către Ministerul Finanţelor care a acceptat plata acestora, cât şi de Curtea de Conturi pentru toată perioada la care face referire comunicatul DNA. Nici Ministerul Finanţelor şi nici Curtea Conturi nu au invocat nelegalitatea acestor acte", se arată în comunicatul semnat de primarul din Târgu Mureş.

Acesta consideră că este anormal ca imaginea sa şi a instituţiei pe care o conduce să fie "murdărită" şi îi acuză pe "aşa-zişii politicieni locali" că acţionează "prin delaţiuni şi atacuri murdare".

Dorin Florea i-a asigurat pe locuitorii oraşului "că activitatea primăriei s-a desfăşurat cu responsabilitate" şi "că toată munca acestei instituţii a fost făcută cu onestitate şi dăruire".

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost pus sub acuzare joi de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la uzurparea funcţiei, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârşită în formă continuată (9.198 de acte materiale).

Citeşte şi: Record NEGATIV pentru România: Inflaţia, la maximul ultimilor doi ani şi nouă luni

În acelaşi dosar, Claudiu Sergiu Maior, fost viceprimar al municipiului Târgu Mureş, la data faptelor consilier al primarului, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de uzurparea funcţiei, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârşită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis joi AGERPRES, Sergiu Claudiu Maior, consilier al primarului din Târgu Mureş, în perioada 9 martie 2016 - 29 iunie 2017, a îndeplinit acte - semnarea a 9.198 de ordine de plată ale Primăriei Târgu Mureş - ce nu intrau în atribuţiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege. Interdicţia a rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenţia Naţională de Integritate şi confirmată de instanţă prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare a avut ca efect pierderea de către Sergiu Maior a dreptului de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică în următorii 3 ani.

După ce a demisionat din funcţiile de viceprimar şi de consilier local, Sergiu Maior a fost angajat de Dorin Florea pe postul de consilier al primarului.

DNA arată că printre atribuţiile primite de Sergiu Maior figura şi aceea de a semna ordinele de plată, atribuţie pe care acesta o îndeplinise şi în calitate de viceprimar.

Procurorii mai spun că, în calitate de primar al municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea a emis două dispoziţii (nr. 971/04.03.2016 şi nr. 1838/24.06.2016) prin care, cu nerespectarea Legii nr. 176/2010, i-a creat lui Sergiu Maior cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicţie.

Conform DNA, în acest caz a fost încălcat şi art. 54 alin. 5 din Legea nr. 273/2006 care stipulează că "(...) Instrumentele de plată se semnează de către contabil şi şeful compartimentului financiar-contabil".

Citeşte şi: Liberalii, reacţie DURĂ în războiul Guvernului cu băncile: 'Atacul este POPULIST, fără substanţă economică' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.