Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţie dură din Republica Moldova, după vizita premierului Tudose: 'Total inoportună'

platzforma
UE si moldova

Premierul României, Mihai Tudose, a efectual vineri o vizită la Chişinău, la doar o zi după un eveniment care a scandalizat liderii UE. Preşedintele PNL Diaspora - Republica Moldova, Adrian Dupu, se disociază de mesajul transmis de Tudose şi afirmă că opiniile exprimate de acesta nu sunt ale României, ci alte PSD.

Vezi şi: Mihai Tudose s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova

Vezi şi: Klaus Iohannis, lovitură pentru Kovesi: O obligă să meargă la audieri în Parlament

"Ieri, Parlamentul de la Chişinău a votat schimbarea sistemului electoral, ignorând atât recomandările Comisiei de la Veneţia, cât şi avertismentele venite de la Bruxelles. Aceasta a stârnit un val de proteste la Chişinău, care astăzi sunt în a două zi, dar şi reacţii vehemente de la Bruxelles.

Ţinând cont de acest aspect, vizita de astăzi la Chişinău a premierului Tudose este total inoportună. Asta trimite un semnal greşit atât către cetăţenii Republicii Moldova, cât şi europenilor.

Mai mult, în conferinţa de presă, Mihai Tudose a ţinut să minimalizeze declaraţiile privind efectele votului de ieri ale lui Joseph Daul, preşedintele PPE, spunând că acestea sunt ale unui partid politic şi nu trebuiesc luate în seamă.

În acelaşi mod vreau să transmit că poziţia lui Mihai Tudose nu este poziţia României, ci poziţia PSD. Cetăţenii Moldovei trebuie să facă diferenţa dintre declaraţiile PSD şi atitudinea României faţă de Basarabia.

Din acest motiv, ne disociem de mesajul premierului PSD Mihai Tudose şi considerăm că vizita acestuia la Chişinău a fost într-un moment total nepotrivit", a declarat Adrian Dupu pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.