Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție rapidă a României, după ce Transnistria a cerut independența: Reiterez susţinerea puternică faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei

vestidinrusia.ro
Transnistria

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a subliniat, vineri, "susţinerea puternică a României faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional".

"Azi, Transnistria a cerut recunoaşterea independenţei. Sunt în contact direct cu colegii din Chişinău. Am discutat cu omologul meu, ministrul Nicu Popescu, şi colegii noştri îşi pregătesc poziţia pe această temă. Aş vrea să vorbesc despre aceasta în timpul Consiliului Afaceri Externe azi, în faţa colegilor. Folosesc această ocazie să reiterez susţinerea puternică a României faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional", a spus şeful diplomaţiei române înainte de reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care are loc la Bruxelles.

Citește și: ULTIMA ORĂ Transnistria își cere independența față de Moldova și spune că nu vrea în UE

El a spus că şedinţa va avea ca subiect situaţia din Ucraina şi răspunsul comunităţii internaţionale la acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse. "Este foarte important ca astăzi să ne coordonăm la nivel transatlantic", a arătat el.

Totodată, a afirmat că va vorbi şi despre tema ajutorului către Republica Moldova "pentru a face faţă crizei, deoarece este nevoie de consolidarea sprijinului UE" pentru Chişinău.

"Republica Moldova se confruntă cu un număr mare de refugiaţi, de asemenea s-ar putea confrunta şi cu o criză energetică. Deci, este foarte important să consolidăm rezilienţa Republicii Moldova", a mai arătat şeful diplomaţiei române.

Astfel, a anunţat că a trimis, alături de omologul din Austria, o scrisoare comună în care este solicitată mai multă asistenţă umanitară pentru Republica Moldova, pentru a face faţă acestor provocări.

"Vreau să salut cererea semnată ieri de preşedinta Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului şi de premier, în care era solicitat statutul de stat candidat UE al Republiciii Moldova. Republica Moldova este un stat partener bine pregătit şi mă bucur că România şi poate extinde sprijinul pentru ca Republica Moldova să devină membru al Uniunii Europene", a mai spus ministrul Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.