Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţiile miniştrilor de Externe ai UE la declaraţiile lui Trump

Miniştri de externe ai Uniunii Europene au reacţionat, în declaraţiile de presă făcute la sosirea la consiliul ce are loc luni la Bruxelles, la afirmaţiile făcute de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, în interviurile acordate publicaţiilor The Times şi Bild, relatează agerpres.

Şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a calificat drept îngrijorătoare declaraţia lui Trump potrivit căreia NATO este o structură "învechită". "Vom vedea care vor fi consecinţele pentru politica americană", a spus Steinmeier, care a sosit la consiliu după o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Franţa. Prima 'sală de consum de droguri' primeşte 200 de toxicomani zilnic - FOTO

Ministrul de externe al Franţei, Jean-Marc Ayrault, a apreciat că cel mai bun răspuns la afirmaţiile făcute de Trump este "unitatea europenilor". "La fel ca în cazul Brexit, trebuie să rămânem uniţi, să facem front comun, să nu uităm că forţa europenilor stă în unitatea lor. Aştept cu nerăbdare ca noul secretar de stat american să îşi preia funcţia ca să ne întâlnim şi să discutăm despre chestiuni importante: relaţia cu Rusia, chestiunea ucraineană, sancţiunile, acordul nuclear cu Iranul, acordul de la Paris", a spus Ayrault.

Vicepremierul slovac Miroslav Lajcak, care deţine şi mandatul de şef al diplomaţiei, a făcut un apel la răbdare. "Haideţi să aşteptăm data de 20 ianuarie şi să judecăm administraţia Trump în funcţie de ce spune după ce va prelua mandatul. Nu cred că este cazul ca miniştrii de externe ai UE să speculeze pe marginea afirmaţiilor făcute de persoane care încă nu au fost confirmate în funcţie", a fost reacţia oficialului slovac la întrebările privind afirmaţiile lui Donald Trump, în timp ce vicepremierul belgian Didier Reynders a spus că aşteaptă primele contacte cu viitoarea administraţie americană. "Avem multe lucruri de realizat împreună şi va trebui să le demonstrăm valoarea importantă pe care o reprezintă UE şi NATO", a spus Reynders, care este şi ministrul de externe al ţării sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.