Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Realitatea TV a fost amendată cu 10.000 de lei de CNA, pentru că 'a făcut teleshopping pe post de emisiune'

romaniatv.net
realitatea tv

Televiziunea Realitatea TV a fost amendată cu 10.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), marţi, la propunerea lui Radu Herjeu, pentru că ”a făcut teleshopping pe post de emisiune”, în ediţia din 15 aprilie a emisiunii ”Diferenţe şi esenţe”, prezentate de Cecilia Caragea, în care a fost prezentat un supliment alimentar împotriva procesului de îmbătrânire.

”CNA live: pentru că au făcut teleshopping pe post de emisiune, cu muuuultă publicitate nemascată la un supliment, am propus o amendă de 10.000 de lei pentru Realitatea TV. Amenda a trecut”, a scris Radu Herjeu pe pagina sa de Facebook.

Sancţiunea a fost aplicată după ce emisiunea a fost reclamată la CNA, pentru că a reprezentat o ”reclamă foarte puţin mascată a produsului Revidox”. ”Toată emisiunea a fost o reclamă foarte puţin mascată a produsului Revidox (fără a fi specificat pe undeva faptul că este reclamă) un doctor a prezentat beneficiile pentru sănătate ale produsului, fără a-i specifica numele, iar produsul a apărut în mai multe cadre (blisterele, dar şi cutia, cu nume clar)”, arată reclamaţia.

Potrivit raportului de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate a CNA, în emisiune s-a vorbit despre procesul de îmbătrânire şi cu această ocazie un medic a prezentat ca remediu împotriva îmbătrânirii accelerate un supliment alimentar “adevărat”. ”Şi nu în ultimul rând, ar trebui să ne administrăm acele suplimente alimentare adevărate, cu eficacitate terapeutică, care au la bază studii clinice”, a spus medicul în timpul emisiunii. În expunerea medicului, punctată din când în când cu imagini ale produsului sau a unei tinere care înghite capsule, au fost prezentate audio beneficiile pe care le oferă consumarea acestui produs.

Numele produsului nu a fost pronunţat de medic direct, dar a apărut în imagine cutia Revidox, chiar în momentul în care a început să vorbească medicul, apoi blisterele cu capsule, pe parcursul expunerii, de şase ori. Emisiunea a fost precedată şi urmată de o copertă în care s-a anunţat, verbal şi figurativ, că ”emisiunea este susţinută de Revidox”. De asemenea, a apărut de două ori marcajul PP pe ecran - plasare de produse, la începutul şi la sfârşitul emisiunii, potrivit raportului de monitorizare. Amenda a fost dată pentru încălcarea prevederilor articolului 29, alineatul 1, litera a, şi articolului 31, alineatul 1 din Legea audiovizualului, la difuzarea ediţiei din 15 aprilie a emisiunii ”Diferenţe şi esenţe”, informează CNA. ”Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: a) să poată fi uşor identificate ca atare, comunicările audiovizuale cu conţinut comercial mascat fiind interzise”, arată articolul 29, alineatul 1, litera a. Articolul 31 prevede, la primul alineat, că plasarea de produse este interzisă, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.