Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii proruși au distrus armata ucraineană la Donețk / VIDEO

ucraina tanc

Totodată au fost capturate două batalioane de tancuri, trei baterii de lansatoare de rachete, trei batalioane de tancuri şi diverse baterii cu obuze. Republica Populară Doneţk a remis presei un document prin care anunţă formarea de noi brigăzi de infanterie şi brigăzi mecanizate, folosind tehnica militară capturată de la armata ucraineană. Aceast anunţ marchează sfârşitul luptei de gherilă, în grupuri mici, înlocuită de unităţi militare propriu-zise, ca parte a unei armate regulare.

Citește și: Ruşii au un plan de invadare a României, în 10 ore, cu 60.000 de militari

Se pare că militarii din Doneţk au reuşit să oprească ofensiva armatei ucrainiene, încercuind peste 5,000 de soldaţi şi tehnică militară însumând 50 de tancuri, peste 200 vehicule blindate şi 50 de sisteme de lansatoare de rachetă, inclusiv rachete Grad. Trupele ucrainiene sunt corpurile de armată 8, brigăzile mecanizate 28 şi 30, dar şi batalioanele formate din voluntari ale Sectorului de Dreapta ‘Aidar’, ‘Donbass’ şi ‘Shakhtersk’.

Autorităţile de la Kiev au infirmat aceste informaţii.

Aproximativ 15 000 de soldați ruși au fost trimiși în Donbass, totodată numărul militarilor decedați rămâne necunoscut. Declarația a fost făcută de președintele Uniunii comitetelor mamelor soldaților din Rusia, Valentina Melnikova.

Potrivit lui Melnikova nu se știe câți soldați ruși au murit în timpul conflictului pe teritoriul Ucrainei, titrează stareanatiunii.com.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QsilDaDrkP0]

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.