Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii sirieni, susţinuţi de Turcia, avansează în nordul Siriei

Forţele rebele din nordul Siriei, sprijinite de Ankara, au obţinut controlul asupra a trei zone în ultimele 24 de ore, în timp ce continuă o operaţiune lansată în urmă cu două luni pentru a înlătura de la graniţa cu Turcia gruparea Stat Islamic (SI) şi forţele miliţiei kurde YPG, a anunţat marţi armata turcă, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Conform sursei, obuzele de mortiere turceşti au vizat 72 de poziţii ale Statului Islamic şi 15 ale miliţiei YPG în cadrul operaţiunii ''Scutul Eufratului'', lansată în august, care a fost susţinută de avioane şi tancuri turceşti.

Citeşte şi: Stat Islamic preia controlul într-un oraş cheie din Irak

Cu sprijin terestru şi aerian, rebelii sirieni ''au asigurat în mod larg controlul'' zonelor Tuways, Al Gharz şi Tlatinah, la sud de Akhtarin, se afirmă într-un comunicat al armatei turce, adăugând că cinci rebeli au fost ucişi şi alţi 28 au fost răniţi în ultimele confruntări.

Asaltul pare să marcheze primul progres înregistrat de către rebeli în ultimele zile, lărgind teritoriul, pe care ei l-au cucerit de la începerea operaţiunii, la 1.280 de kmp, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi: Doi imami marocani au fost ARESTAŢI în Spania

Avioane ale coaliţiei internaţionale, aflată sub comanda SUA, au întreprins patru lovituri aeriene, omorând patru combatanţi ai Statului Islamic şi distrugând două clădiri şi două vehicule, se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.