Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan a anunţat la Doha continuarea sprijinului militar pentru emirat

reuters
Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis miercuri, cu prilejul unei vizite în Qatar, că ţara sa va continua să acorde sprijin militar acestui emirat, pe fondul crizei diplomatice în care sunt implicate Doha şi Riad din luna iunie, transmite AFP. 'Erdogan a subliniat sprijinul continuu al Turciei către statul Qatar în diferite domenii, mai ales în cele industrial şi militar', a informat de la Doha agenţia oficială de presă QNA.

Conform aceleiaşi surse, Erdogan a mai afirmat că sectorul privat din Turcia este pregătit să ajute emiratul în proiectele de construcţie din cadrul pregătirilor pentru Cupa Mondială la fotbal din 2022.

În timpul vizitei, preşedintele Erdogan a avut o întrevedere cu emirul Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad al-Thani, fiind anunţată semnarea mai multor acorduri în domeniile financiar, turistic şi de cercetare. Turcia deţine o bază militară în Qatar, care, potrivit Ankarei, poate găzdui circa 3.000 de militari.

Aceasta a fost a doua vizită a lui Erdogan în Qatar de la izbucnirea crizei între Doha şi Riad în urmă cu cinci luni, conform Agerpres. La data de 5 iunie, Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu Qatar, pe care îl acuză că susţine grupări 'teroriste' şi se apropie de Iran. Arabia Saudită a suspendat legăturile aeriene şi maritime cu Qatar şi a închis singura frontieră terestră a micului emirat. La rândul său, acesta respinge acuzaţiile, denunţând o tentativă de 'punere sub tutelă' de către 'cvartetul' arab.

După declanşarea crizei, Qatar s-a îndreptat spre Turcia şi Iran, mai ales pentru importuri de produse alimentare. Preşedintele turc a ajuns la Doha venind din Kuweit, care încercase o mediere în această criză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.