Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan amenință SUA: Ce plan are pentru a-l primi pe Fethullah Gulen

erdogan obama

Recep Tayyip Erdogan amenință SUA dacă americanii nu-l dau pe Fethullah Gulen, despre care președintele turc spune că ar sta în spatele Casa Albă a declarat luni că Statele Unite nu îl 'adăpostesc' pe Fethullah Gulen, predicatorul musulman considerat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ca fiind persoana din spatele tentativei de lovitură de stat din Turcia.

Erdogan a mai spus că în următoarele zile urmează să fie completate documentele oficiale pentru a cere extrădarea din SUA a liderului religios musulman Fethullah Gulen. Autorităţile turce îl acuză pe Gulen că s-a aflat în spatele loviturii de stat eşuate, acuzaţie dezminţită de liderul religios, autoexilat în statul Pensylvania.

Citește și: Nebunie cu Pokemon Go: Și-a dat demisia ca să se joace

”Este foarte simplu. Noi cerem extrădarea lui. Dacă nu există un răspuns pozitiv, atunci SUA...De fapt, dacă SUA ne vor cere teroriști, noi nu îi vom da. Chiar dacă e cetățean american, ei nu trebuie să țină astfel de teroriști pe teritoriul lor. Ei trebuie să-l extrădeze pe Gulen.

Toți șefii de stat și de guvern cu care am vorbit, ne-au dat răspunsuri pozitive, am avut o colaborare bună. Dacă SUA ne vor cere teroriști, dar care nu sunt pe lista de teroriști a noastră, ce facem, nu-i dăm? Ce dacă Gulen nu e pe lista de teroriști a SUA. Ousama bin Laden a fost ucis acolo unde a fost găsit. Ce facem acum?

Citește și: România pierde 248 de locuitori pe zi: În câți ani va rămâne țara fără locuitori

Pedeapsa cu moartea e în SUA, în Rusia, în China. Statele din Europa nu au pedeapsa cu moartea. Noi am abolit pedeapsa pentru că doream să devenim membri UE.”, a spus Erdogan pentru CNN.

Recep Tayyip Erdogan a declarat că poporul turc doreşte pedeapsa cu moartea - abolită în urmă cu mai bine de un deceniu - pentru cei implicaţi în tentativa eşuată de lovitură de stat de la sfârşitul săptămânii trecute, transmite Reuters.

"Oamenii din stradă au formulat această cerere", a spus Ergodan, potrivit unui fragment de interviu difuzat de CNN. "Oamenii sunt de părere că aceşti terorişti trebuie ucişi... De ce să-i ţin şi să le dau de mâncare în închisori în anii care vor urma, asta spun oamenii", a susţinut preşedintele turc.

Citește și: FOTO O mare vedetă, asemănată cu Kim Kardashian, a fost ucisă de fratele său pentru onoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.