Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan aplică LOVITURA FINALĂ României și partenerilor din UE / VIDEO

Erdogan

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat sâmbătă că, după referendumul din 16 aprilie privind reforma constituţională, ar putea convoca încă un referendum pe tema continuării negocierilor de aderare la UE, el estimând că în prezent Turcia se îndreaptă către un 'punct de ruptură' în relaţiile cu blocul comunitar, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

'Deocamdată organizăm un referendum pe 16 aprilie şi apoi am putea decide încă unul pe tema negocierilor de aderare (la UE) şi vom respecta orice va alege poporul', a spus Erdogan într-un discurs susţinut la Ankara.

Citește și: Moarte SUSPECTĂ în Rusia: Un celebru avocat al unor critici ai lui Vladimir Putin a căzut 5 etaje în timp ce ridica o cadă

'Oricum, 16 aprilie este pentru noi un punct de ruptură. Din acest motiv un 'da' este foarte important', a adăugat el referindu-se la referendumul la care cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe pentru sporirea prerogativelor preşedintelui.

Declaraţiile lui Erdogan survin în contextul relaţiilor tensionate ale Turciei cu UE, după ce în ultimele săptămâni mai multe ţări vest-europene, mai ales Germania şi Olanda, au interzis desfăşurarea unor manifestaţii prin care comunităţile turce locale doreau să-şi exprime sprijinul faţă de liderul turc.

Citește și: ȘOCANT S-a aflat cine a distribuit pozele cu Dalia Ducă împușcată în cap de fostul iubit / VIDEO

Negocierile de aderare ale Turciei la UE au început în anul 2005, dar au avansat foarte puţin de atunci, disensiunile dintre blocul comunitar şi Ankara fiind numeroase, începând de la problema cipriotă şi până la statul de drept.

O rupere a legăturilor cu UE ar fi o lovitură uriașă pentru România, în condițiile în care migranții ar pătrunde din Turcia spre Europa prin țara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.