Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan atacă Bulgaria: Ce le reproșează vecinilor

Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat joi 'presiunile' exercitate asupra minorităţii turce în Bulgaria, după ce Sofia a acuzat Ankara de amestec în alegerile legislative anticipate prevăzute duminică în această ţară, transmite AFP.

'Să vedem, să aflăm că anumite presiuni sunt exercitate acolo ne îndurerează profund. Pe de o parte, ei vorbesc despre democraţie şi, pe de alta, exercită presiuni asupra turcilor. Este pur şi simplu intolerabil!', a afirmat Erdogan, într-un discurs susţinut la Ankara, scrie agerpres.ro.

Relaţiile între Sofia şi Ankara s-au tensionat în ultimele zile pe fondul campaniei electorale din Bulgaria, unde duminică vor avea loc alegeri legislative anticipate, al căror rezultat se anunţă foarte strâns.

Autorităţile bulgare şi cele două principale două partide, GERB şi socialiştii, acuză regimul de la Ankara de ingerinţă în politica internă din Bulgaria prin sprijinul deschis acordat unei noi formaţiuni pro-turce, Dost, cu influenţă în rândul comunităţii turce.

Aceasta numără în jur de 700.000 de persoane, dintr-o populaţie totală de 7,4 milioane de locuitori. La alegerile de duminică au drept de vot şi aproximativ 60.000 de turci cu cetăţenie bulgară stabiliţi în Turcia.

'Nu avem pretenţii asupra niciunui teritoriu, asupra suveranităţii nimănui. Noi acţionăm pentru a proteja drepturile semenilor noştri', a subliniat Erdogan.

'Sperăm din toată inima că alegerile din Bulgaria se vor desfăşura în linişte, în mod corect şi transparent', a mai spus preşedintele turc.

Un alt indiciu al tensiunilor turco-bulgare este şi intenţia anunţată marţi de guvernul de la Sofia de a stopa procedura de concesionare a aeroportului din Sofia, de care erau interesate şi două companii turce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.