Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan declară RĂZBOI diplomatic Germaniei: 'Nu vom accepta NICIODATĂ'

merkel erdogan

Germania nu are niciun drept de a face comentarii despre genocid, dat fiind propria sa experienţă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi din Namibia, a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu adoptarea recentă de către Bundestag (camera inferioară a parlamentului german) a unei rezoluţii prin care se recunoaşte genocidul împotriva armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, transmit DPA şi AFP.

''Nu vom accepta niciodată acuzaţia de genocid'', a spus Erdogan.

Citește și: O profesoară a fost ruptă în bătaie, în curtea școlii, în fața elevilor, de iubitul gelos, profesor și el / VIDEO

Şeful statului turc a subliniat că Ankara trebuie să fie tratată corect atunci când este vorba despre soluţionarea unor probleme comune şi a avertizat că, în caz contrar, Turcia va înceta să fie o ''barieră'' în beneficiul Europei şi va lăsa Uniunea Europeană să-şi soluţioneze singură problemele. El a făcut astfel aluzie la acordul dintre UE şi Ankara privind limitarea fluxului de migranţi către continentul european.

Semnat la Bruxelles pe 18 martie, acordul prevede revenirea în Turcia a oricărui migrant sosit în Grecia începând cu 20 martie şi care nu a prezentat cerere de azil sau a cărui cerere a fost respinsă. În schimb, UE se angajează ca, în schimbul fiecărui migrant sirian retrimis pe teritoriul turc, să reinstaleze un solicitant de azil într-o ţară membră, în limita a 72.000 de locuri.

Citește și: S-a descoperit ce se întâmplă în creierul celui care crede în Dumnezeu

De asemenea, Recep Tayyip Erdogan a susţinut că teroriştii sunt capabili să se ascundă în Germania şi, în termeni mai generali, în Europa.

Armenii estimează că un milion şi jumătate de semeni de-ai lor au fost ucişi în mod sistematic la sfârşitul Imperiului Otoman. Numeroşi istorici şi peste douăzeci de ţări, inclusiv Franţa, Italia şi Rusia, au recunoscut că a avut loc un genocid.

Turcia a afirmat la rândul său că a fost un război civil, însoţit de foamete, în care au murit între 300.000 şi 500.000 de armeni şi tot atâţia turci.

Citește și: SCANDAL în învățământ: O profesoară de engleză a rămas gravidă cu elevul său de doar 13 ani / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.