Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan exclude extrădarea ziaristului germano-turc Deniz Yucel în Germania

Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a exclus, vineri, extrădarea ziaristului germano-turc Deniz Yucel în Germania cât timp se află în funcţie, reiterând că acesta este un "agent terorist", transmite Reuters.

Deniz Yucel, care are dublă cetăţenie germană şi turcă, a fost arestat acum două luni fiind acuzat de propagandă în sprijinul unei organizaţii teroriste şi de incitare la violenţă, acuzaţii pe care ziaristul le respinge.

Recep Tayyip Erdogan a menţionat vineri că extrădarea lui Yucel i-a fost solicitată de cancelarul german Angela Merkel, dar el a respins această solicitare argumentând că ziaristul va fi judecat în instanţe din Turcia care, a asigurat el, îi vor asigura un proces corect.Preşedintele turc a subliniat că legăturile dintre Yucel şi organizaţia militantă kurdă PKK - considerată organizaţie 'teroristă' de Ankara şi aliaţii săi occidentali - sunt incontestabile. "Acest individ este un agent terorist absolut. Nu toţi ziariştii sunt curaţi", a insistat Erdogan.

"Însă vom face tot ce este necesar, în cadrul legal, împotriva celor care acţionează ca agenţi şi ameninţă Turcia din Qandil", a spus şeful statului, referindu-se la o bază a PKK din nordul Irakului.Deniz Yucel, reporter la ziarul german Die Welt, a fost reţinut pe 14 februarie în Turcia, ca suspect de afiliere la o organizaţie teroristă. Autorităţile turce au formulat ulterior şi alte acuzaţii la adresa lui, în cadrul unei campanii mai largi împotriva presei, după instituirea stării de urgenţă ca urmare a puciului eşuat din iulie 2016, conform Agerpres

Yucel a scris în septembrie anul trecut despre folosirea de către guvernul de la Ankara a unor "troli" - provocatori în reţelele sociale pe Internet - pornind de la e-mailuri publicate de Wikileaks şi de un grup din Turcia cunoscut sub numele de Red Hack şi considerat de autorităţi organizaţie teroristă. Mesajele păreau să provină din corespondenţa primită de Berat Albayrak, ginerele preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, dar informaţiile difuzate de ziarist erau deja de domeniul public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.