Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan face o mutare surprinzătoare: 'Sultanul' a semnat acordul de pace

recep-tayyip-erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnat acordul de normalizare a relaţiilor diplomatice cu Israelul, după şase ani de criză între cele două ţări, informează miercuri site-ul oficial al preşedinţiei turce, relatează DPA.

În virtutea acestui acord de reconciliere, încheiat la sfârşitul lunii iunie şi care a pus capăt unei perioade de şase ani de tensiuni, intervenită după un raid israelian împotriva unei flotile turce cu ajutoare destinate Fâşiei Gaza, în 2010, Israelul va plăti 20 de milioane de dolari (circa 18 milioane de euro) despăgubiri Turciei.

Citește și: Terra a intrat într-o nouă epocă geologică: Ce a determinat această schimbare importantă

Ankara, la rândul său, renunţă la urmărirea în justiţie a foştilor şefi ai armatei israeliene pentru implicarea lor în asaltul din 2010, în care au murit zece militari turci, potrivit AFP. În 2014, un tribunal penal din Istanbul dispusese arestarea a patru foşti responsabili militari israelieni, printre care ex-şeful de Stat Major, generalul Gabi Ashkenazi, toţi aceştia judecaţi în contumacie în Turcia din 2012.

Ministrul de externe turc, Mevlüt Cavusoglu, a anunţat că ratificarea acordului de normalizare de către parlamentul turc, care a avut loc la începutul acestei luni, va fi urmată imediat de un schimb de ambasadori.

Acordul va intra în vigoare la data la care va fi publicat în Monitorul oficial, informează agerpres.ro.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.