Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan le spune LA REVEDERE nemților dacă-și retrag trupele din Incirlik

merkel erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că aliaţii NATO ar trebui să coopereze mai strâns în lupta împotriva terorismului şi că schimbul rapid de informaţii este vital, relatează Reuters.

Erdogan, care a făcut aceste declaraţii la Ankara înainte de pleca spre Bruxelles pentru a participa la summitul NATO şi la o întrevedere cu lideri ai Uniunii Europene, a afirmat de asemenea că Turcia nu doreşte să rupă legăturile cu UE, însă blocul comunitar trebuie să-şi respecte angajamentele faţă de Ankara, scrie agerpres.ro.

Citește și: Tom Cruise anunță un nou film Top Gun

Relaţiile Turciei cu NATO şi UE sunt tensionate din cauza neînţelegerilor privind politica asupra Siriei cu Statele Unite şi a dezacordurilor cu liderii europeni asupra referendumului organizat luna trecută în Turcia privind extinderea puterilor prezidenţiale.

Pe de altă parte, referitor la decizia Berlinului de a lua în calcul retragerea trupelor germane de la baza turcă de la Incirlik, preşedintele Erdogan a afirmat că Turcia îi va spune Germaniei 'la revedere' dacă va decide să facă acest pas.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul

Erdogan a afirmat că Ankara nu a primit nicio notificare din partea Berlinului privind posibila retragere a trupelor sale staţionate la baza din sudul Turciei.

Viitorul trupelor germane de la Incirlik a fost pus sub semnul întrebării după ce Turcia a blocat vizita unor parlamentari germani la baza militară, determinând Berlinul să spună că este posibil să ia în considerare mutarea trupelor. Circa 250 de militari germani sunt staţionaţi la Incirlik, de unde participă la operaţiunile conduse de SUA împotriva Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.