Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reclamă a guvernului israelian, cenzurată în Marea Britanie

Israel flag

Autorităţile din Marea Britanie au interzis miercuri o publicitate a guvernului israelian care urma să apară într-un ziar britanic pentru că sugera că vechiul oraş al Ierusalim face parte integrantă din Israel, ceea ce comunitatea internaţională refuză să admită, relatează AFP.

Coperta pliantului turistic, care trebuia să însoţească ediţia de miercuri a unui jurnal a cărui identitate nu a fost dezvăluită, arată o panoramă a oraşului vechi cu inscripţia: 'Israelul deţine toate atuurile' (Israel has it all).

Potrivit Autorităţii britanice de reglementare a publicităţii, combinaţia dintre fotografie şi text sugerează că oraşul vechi, situat în Ierusalimul de Est, face parte din Israel.

Or, dacă Ierusalimul de Est se află sub ocupaţie israeliană de la Războiul de Şase Zile (1967), comunitatea internaţională a refuzat întotdeauna să recunoască alipirea lui la teritoriul israelian, decisă de Israel în 1982.

'Ştiind că statutul teritoriilor în cauză este obiectul unor frecvente dezacorduri internaţionale, noi am considerat că prezentarea publicităţii induce în eroare cititorul, făcându-l să creadă că vechiul oraş al Ierusalimului făcea parte din Israel. Şi că ea riscă să-l facă pe lector să ia o decizie pe care nu ar fi luat-o altfel', adică să se ducă la faţa locului, a explicat autoritatea de reglementare.

Potrivit ei, guvernul israelian ar fi asigurat în apărarea sa că 'nu a vrut să facă politică', ci doar să informeze publicul că locuri ca oraşul vechi al Ierusalimului sunt 'accesibile doar ducându-se în Israel'.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.